Dagens rett

Fransk løksuppe

'Allo 'allo. Det er andre juledag, og i disse juledagene har mange som tradisjon å tilbringe nærmest hele dagen sammen med gode venner over et rikt dekket lunsj-/middagsbord - fullt av julens goder. Dersom du heller er tilhenger av å lage noe lettvint, og tilbringe mest tid i sofaen, anbefaler vi herved den erkefranske løksuppa, selvsagt med noe like franskt i glasset.

Fransk løksuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 ss
1 ts
0.5 krm
Gratinering

Fremgangsmåte

Skjær løken i tynne skiver og stek den i smøret. Dryss på sukker, og la løken myknes og gyldnes lett. Tilsett buljong og vin, og la koke i ca 15. min. Smak suppen til med krydder og hell den over i en ildfast suppeterrin. Legg de ristede loffskivene oppå og strø på ost. Drypp på det smeltede smøret. Gratineres i ovnen ved 275 C.

Foto: Keith Tsuji

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Kim Holthe

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen