Frisk og smaksrik champagne til nyttår

Frisk og smaksrik champagne til nyttår

Disse champagnene er forfriskende tørre og garantert å finne i hyllene i svært mange polutsalg.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Goerg Cuvée Lady 2002 (1081) er en konsentrert og robust champagne med god syrestruktur som selv etter 10 år har mange år foran seg. 2002 var et svært godt år for champagne, og vinene skriver seg inn blant nyere histories aller beste.

Trenger smaksrikt matfølge

Den har tilbrakt hele ni år på bunnfallet etter annengangsgjæringen og er ikke tilsatt sukker ved omkorking. Vi snakker derfor om en champagne av typen «extra brut», men som har en naturlig restsødme gitt den gode modningen i 2002. Med en syre på 7,25 g/l oppleves den likevel som knusktørr.

Dette er ikke en champagne du drar med deg ut i snøfonna på nyttårsaften, men som serveres til gode kjøttretter med kylling, svin, kalv eller også lam.

Sjekk Apéritifs nyttårsmeny

Også Jules Bonnet Blanc de Noirs Premier Cru Extra Brut 2006 (98064) er en god matchampagne i den robuste stilen. For en vesentlig lavere pris, men ikke med den samme kompleksiteten, blant annet siden denne har litt kortere tid på bunnfallet bak seg. Det betyr nesten sju år. Minimumskravet for årgangschampagne er for øvrig tre år.

Uten malo

Denne champagnen skiller seg fra den andre ved at den er gjæret og modnet i brukte eikefat hvilket gir den er mer åpen karakter med en eksotisk touch. Den er dessuten ekstra frisk siden den ikke har gjennomgått den malolaktiske gjæringen. Når den heller ikke er «søtet opp» ved omkorkingen snakker vi om en virkelig frisk champagne. Men siden 2005 ikke er på nivå med 2002 når det gjelder syre, føles den ikke for tørr. Frukten er såpass sødmefylt at den fungerer veldig godt med alt fra rakefisk til mildt krydret mat.

Kan også nytes utendørs

Nyttårschampagnen nytes imidlertid oftest utendørs. Og er du på jakt etter noe som bare er forfriskende og lettdrikkelig når klokka slår tolv, er både Claude Cazals Blanc de Blancs Grand Cru Cuvée Vive, Extra Brut (44477) og Fourny Vertus Blanc de Blancs, Brut Nature (10178) , begge uten årgang, veldig gode alternativer.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.

Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Goerg Cuvée Lady 2002

Produsent:
Champagne Paul Goerg
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 5
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
531,00 kr
Varenummer:
108101
90 Poeng
Les smaksnotatene »
 

Jules Bonnet Blanc de Noirs Premier Cru Extra Brut 2011

Produsent:
Bonnet-Ponson
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
249,90 kr
Varenummer:
9806401
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Claude Cazals Blanc de Blancs Grand Cru Cuvée Vive, Extra Brut

Produsent:
Claude Cazals
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
409,90 kr
Varenummer:
4447701
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Fourny Vertus Blanc de Blancs Brut Nature

Produsent:
Veuve Fourny
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
382,00 kr
Varenummer:
1017801
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen