Se alt du kan lage med rabarbra

Fiskeretter med rabarbra

 

Lakseceviche med vårløk, sesamfrø, frityrstekte nudler og rabarbradressing

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Ceviche
stk
ferskrlimtt lak
Dressing
2 ss
lrabarbrasaft ,søtet
Salat
2 stk
strimler,kokte rabarbrastikle, strimletr
1 stk

Fremgangsmåte

Ceviche:
Skjær laksen opp i tynne (½ cm) skiver. Ha i en bolle og tilsett limesaft og salt. Bland godt og la stå mens du lager resten.

Dressing:
Om du ikke har kokt rabarbra nylig, kan du gjøre det nå. Skrell og kutt rabarbra i biter. Men ta av to stilker som skal strimles for bruk i salaten. Kok opp vann og ha i rabarbraen. La trekke i 10 minutter. Sil av saft og smak til med sukker. Den skal ikke være altfor søt.
 

Pisk crème fraîche med rabarbrasaften og smak til med salt og pepper. Det blir en tynn dressing.

Salat:
Lag nudlene som anvist på pakken. Sil av i et dørsalg. Varm frityroljen til 180 grader og ha nudlene i. Ta raskt opp og legg på tørkepapir.
 

Fordel bladsalat og evt rabarbrastrimler på tallerkener. Deretter nudler. Legg cevichen oppå og deretter vårløk og sesamfrø. Drypp dressingen over til slutt.

Tips:
For maksimal farge på rabarbrasaften kan du ta vare på rabarbraskrellet og koke det sammen med rabarbrasaften etter forvellingen.
 

 

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Grillet lettgravet makrell med krydderkokt rabarbra

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

1 ss
Krydderkokt rabarbra
2 dl
Til servering

Fremgangsmåte

Bland salt, sukker, pepper og dill og fordel det på makrellfiletene. La dem trekke i minst 30 minutter i romtemperatur, eller gjerne over natten i kjøleskap.

Skrap krydderet av og grill makrellfiletene ca. 1 minutt på hver side.

Krydderkokt rabarbra:
Rens og skjær rabarbra i ca. 5 cm lange stykker og legg i et norgesglass eller liknende. Kok opp vann med sukker og krydder og la trekke et par minutter.

Hell den varme laken over rabarbraen og la rabarbraen avkjøle seg i laken. Den holder seg i kjøleskap i 3—4 dager.

Servering:
Ha litt olivenolje på brødskivene og grill dem sprø på grillen.

Smør snøfrisk på brødskivene, legg på salat og nystekt makrell. Topp med rabarbraen.

Server gjerne en god salat ved siden av.

Oppskrifter med makrell

Her finner du mange flere oppskrifter med laks

Her er alt du trenger å vite om rabarbra

Her finner du mange deilige salater

Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med

Mer om sommermat

Ta vare på sommerens bær

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Sommerlig fisk med rabarbra

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Rabarbra
1 ss
1.5 dl

Fremgangsmåte

Rens, skyll og tørk fisken og gni den inn med salt.

Skjær et par skråsnitt i ryggen og stek fisken i smør og olje til den er gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side.

Mens fisken stekes lager du rabarbraen.

Rens og skjær den i 4 cm lange stykker.

Kok opp smør, vann og sukker i en stekepanne og legg rabarbraen i. La den koke i 2 - 3 minutter, ta ut noen biter til pynt.

Hell på fløten og kok rabarbraen videre til fløten har kokt litt inn, ca. 5 minutter.

Server fisken med rabarbraen, sitronbåter og kokte nypoteter.

Her finner du flere oppskrifter med makrell

Oppskrifter med makrell

Her finner du mange flere oppskrifter med laks

Her er alt du trenger å vite om rabarbra

Her finner du mange deilige salater

Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med

Mer om sommermat

Ta vare på sommerens bær

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen