Rabarbrasuppe
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Vask og skrell rabarbraen. Kok rabarbra i biter, vann og sukker til rabarbraen begynner å gå i stykker, ca. 5-10 minutter.
Rør potetmelet ut i litt kaldt vann til en jevn grøt og hell det i væsken i en tynn stråle, mens du rører godt. Kok opp. Avkjøles i kjøleskapet.
Tips: Hvis du har mye rabarbra i hagen, kan du lage opp en del rabarbrasuppe og fryse det ned. Smaker like godt varm om vinteren som kald om sommeren.
Her er alt du trenger å vite om rabarbra
Her finner du mange deilige salater
Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Drikke som passer til denne oppskriften
Rabarbra- og kokosdessert
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Vask, skrell og kutt opp rabarbraen i ½ cm biter. Legg dem utover i en ildfast form.
Bland sukker og potetmel, dryss det over rabarbraen.
Pisk egg og melis til eggedosis. Bland smeltet smør og kokos.
Hell kokosblandingen over i eggedosisen og rør forsiktig. Hell det over rabarbraen.
Stek desserten ved 200 grader, på midterste rille, ca. 15 - 20 minutter til toppen er gylden. Server gjerne med nypisket krem.
Rabarbra- og kokosdessert er en lettlaget dessert som man kan lage til alle anledninger. Blandingen av rabarbra og kokos gir en deilig smak av sommer.
Her er alt du trenger å vite om rabarbra
Her finner du mange deilige desserter
Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Maptrat.no
Foto: Studio Dreyer-Hensley