Se alt du kan lage med rabarbra

Slik lager du rabarbrasyltetøy

Rabarbrasyltetøy med grapefrukt

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

600 g
2 grapefrukter

Fremgangsmåte

Rens og finsnitt rabarbraen og legg den lagvis med sukkeret i en kjele. Del grapefruktene i to, press ut saften og bland den med rabarbraen.

Vask grapefruktskallet godt. Vreng skallene og skjær bort mest mulig av den hvite hinnen. Klipp skallet i tynne strimler som grovhakkes. Bland det hakkede skallet i rabarbraen.

Kok syltetøy under lokk i ca. 20 minutter. Rør av og til.

Skum av og fyll syltetøyet på varme rene glass som skrues til med det samme.

Tips: Du kan fint lage syltetøyet uten grapefrukt. Eller erstatte med appelsiner for mer sødme.

50 oppskrifter med syltetøy

Her er alt du trenger å vite om rabarbra

Her finner du mange deilige salater

Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen