Frykter død by

Utelivsbransjen i Kristiansand krever nye regler for støy i sentrum av byen. Ellers vil kulturlivet dø ut, mener de.

Beboere i sentrum av Kristiansand og utelivsbransjen krangler om støygrenser og om når konserter må være ferdige om kveldene.
 
Vil ha retningslinjer
Åkki Lidi fra restaurantbransjen vil ha klarere retningslinjer, slik at både arrangører og beboere vet hva de har å forholde seg til. Hun mener at konsertstopp klokken 23.00 er uholdbart.
 
- I Stavanger hadde de samme problematikk for noen år siden. Da tok de fort tak i det, kalte sammen involverte parter og lagde et regelverk på hvordan det skal foregå, slik at både bransje og beboere vet hva de har å forholde seg til, sier Lidi.
 
Snakking et problem
Men det er ikke bare musikken som er problemet. Snakking etter klokken 23.00 er et vel så stort problem, ifølge Lidi.
 
- Det flere av utestedene har problemer med etter at røykeloven kom, er at folk står ute og prater og røyker. Da er det praten som er støy, sier hun til NRK.
 
Ikke grep
- Kristiansand er en av de flotteste byene i Norge. Vi ble Årets kulturkommune 2007, men samtidig har vi ikke gjort noen grep for å gjøre Kristiansand til en levende kulturby. Jeg ønsker at kommunen nå skal vurdere saken, både fra utelivets og beboernes ståsted - men ikke minst fra befolkningens ståsted, sier Abdullahi Mohamed Alason, som er leder av Kulturstyret i Kristiansand.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen