Furset stakk av med prestisjeoppdrag

Fursetgruppen har vunnet konkurransen om å drifte restauranten i den norske paviljongen under verdensutstillingen EXPO Shanghai i 2010.
Redaksjonen
26 November 2009 - 17:29

Der forventes det mer enn 70 millioner besøkende, og det beste av Norge skal vises frem.
- Å få tilslag på prestisjeoppdraget EXPO Shanghai 2010 er veldig inspirerende. Her skal vi skape gode matopplevelser og fronte det beste av norske råvarer og norsk mat, sier administrerende direktør i Fursetgruppen, Gjøran Sæther.

Fursetgruppen er en fremgangsrik og godt etablert restaurantgruppe som driver Ekebergrestauranten, Restauranthuset Operaen, Restaurant Havsmak, Lofoten Fiskerestaurant og flere andre anerkjente spisesteder i Norge.

3000 kvadratmeter
Under EXPO 2010 har Norge et areal på 3000 kvadratmeter tilgjengelig for å synliggjøre seg. Restauranten som Fursetgruppen skal drifte er en integrert del av den norske paviljongen. Restauranten kan bespise 80 personer. I tillegg kan det serveres mat i paviljongens businessenter til det samme antall gjester.

Norske råvarer i Kina
Prosjektledelsen for EXPO 2010 har vært på jakt etter en restaurant av høy klasse som bruker gode norske råvarer. Kina er et voksende marked for norsk fisk og det viktigste i Asia.
- Det har vært viktig for oss å få med et solid selskap som har godt renommé med norske råvarer og som er engasjert i oppdraget. Vi mener at Fursetgruppen er et godt valg, og tror at de vil bidra aktivt til å vekke oppmerksomhet og begeistring blant de besøkende på verdensutstillingen i Shanghai neste år, sier prosjektdirektør Arild Blixrud i Innovasjon Norge.

Norsk og asiatisk meny
Fursetgruppen vil i løpet av vinteren presentere en meny for verdensutstillingen som er både norsk og asiatisk. Assisterende kjøkkensjef på Restauranthuset Operaen, Xiang Xu, er fra Shanghai og skal være med å utvikle konsept og meny.

- I forbindelse med oppdraget ønsker vi å sette stemningen for EXPO 2010 og feire at vi vant tildelingen. Vi inviterer til en liten smak av norske råvarer med kinesisk vri i vår restaurant Argent på Operaen. Kom og smak, oppfordrer Xiang.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Server noe skikkelig snadder i kveld - ferske vårruller
Dagens rett
Ferske vårruller med ytrefilet av svin

Server noe skikkelig snadder i kveld - ferske vårruller

Ferske vårruller bør stå oftere på menyen også på en mandag. Det er veldig lett å lage og ikke minst variere etter hva du har for hånden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her