Fusjonsplaner for Hansa, Mack og Aass.

Hansa Borg direktøren frir til samarbeid mellom bryggeriene.

Norsk bryggeribranse kan stå foran en storfusjon etter at Hansa Borg direktøren åpner for en fusjon mellom Hansa Borg, Mack og Aass.
 
Store utfordringer
Bryggeribransjen i Norge står foran store utfordringer med bryggerigigantene Carlsberg og Tuborg tilstede på det norske markedet. Det tegner for at flere store aktører kan komme til å gi de norske bryggeriene enda større konkurranse fremover - dette sammen med smugling og import av tilsammen 40 millioner liter øl i året utgjør en trussel for bransjen sier administrerende direktør i Hansa Borg, Lars Midtgaard til Bergens Tidende.
 
- Det er nå vi har økonomiske muskler og handlekraft. De norske bryggeriene har mange fellesinteresser, og skal vi samarbeide tettere er det viktig å gjøre det i en tid der vi har økonomiske muskler, sier Midtgaard.
 
Hansa Borg har den senere tiden tatt betydlige markedsandeler i et voksende marked, noe Midtgaard forklarer med nordmenns økende interesse for tradisjonelt norsk øl med regional forankring.
 
Ikke aktuelt for Aass
Direktøren i Aass bryggerier sier i et intervju med NRK radio at en fusjon ikke har vært diskutert hos Aass og at en fusjon ikke er aktuelt.

Kilde: NTB/dn.no/NRK

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen