Dagens rett

Fylt utbenet lammekjøtt

Søndagsmiddager skal helst være noe ekstra spesielt. Som her, når vi lager noe ordentlig godt på lam. Og en slik råvare påkaller et behov for mer enn ett forslag til drikke i glasset.

Fylt utbenet lammekjøtt

Fremgangsmåte

I stekeovnen ved 175 grader, til kjøtttermometeret viser 70-76 grader.

Strø salt og pepper på kjøttflatene innvendig og fordel fyllet over. Brett låret sammen og surr det til en pen rullade surret med bommullstråd. Brun rullade på sterk varme i smør på stekeplate. La det hvile litt før det strøs med pepper og salt utvendig. Legg så rulladen i liten langpanne eller ildfast form og la det steke videre i stekeovnen. Når kjøttet er ferdigstekt, skal det hvile ca. 15 minutter før det skjæres i skiver. Kok ut formen/ pannen med vann og bruk stekesjyen som saus.

Server lammesteiken med kokte poteter, grønnsaker, fløtesoppsaus og tyttebær til.

Fløtesoppsausen:
Brun smør og mel til passe brunt. Spe med sjy og la koke 8-10 minutter.
Tilsett sopp og spe med fløte til sausen er passe tykk. Smak til med salt.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

//]]]]>
]]>
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen