Gallo til Amundsen

En av verdens desidert største vinprodusenter, Ernest & Julio Gallo, trapper opp kampen om norske vinganer. Selskapet har inngått avtale med vindistributøren Amundsen, som skal forsyne det norske markedet med kalifornisk vin.

Gallo er verdens største familieeide vinprodusent og eier blant annet verdens største vingård, Livingstone i California. I fjor solgte selskapet til sammen 650 millioner liter vin i over 90 land. Forbrukernes respons skyldes ikke bare vinenes popularitet, men også det faktum at Gallo er et av de mest prisbelønte vinmakerne i verden. I september lanseres Redwood Creek Sauvignon Blanc i Norge som det første landet utenfor USA. Vinen er også den eneste kaliforniske Sauvignon Blanc på Vinmonopolet. I tillegg selges Rancho Zabaco, Turning Leaf, tre varianter av Sierra Valley og Carlo Rossi som er verdens nest største vinmerke.
 
- Vi er svært glade for avtalen med Gallo. De er et kvalitetsbevisst og innovativt selskap, som ligger helt i forkant når det gjelder forskning og produktutvikling, sier Cathrine Amundsen Dahl, daglig leder i Amundsen.
 
Et vineventyr
Gallo ble dannet av brødrene Ernest og Julio Gallo i Modesto, California i 1933. Julio hadde ansvaret for druer og vinproduksjon, mens Ernest tok seg av salg og markedsføring. Med 6000 lånte dollar, et leid varehus og utstyr kjøpt på kreditt startet brødrene det som i dag er et suksessrikt selskap med over 4600 ansatte. All vinen produseres i California, men selges verden over.
 
- Vår filosofi er å lage gode viner i et bredt prisspekter, som gir forbrukerne en smak av California. Dette prøver vi å gjenspeile både i vinen og i vår kommunikasjon. Vi prøver hele tiden å være i forkant når det gjelder å gjøre vin mer tilgjengelig for forbrukerne, og vårt nye partnerskap med Amundsen skal hjelpe oss i å øke salget av vin her i Norge. Vi opplever Amundsen som en av Norges mest ambisiøse distributører, og gleder oss til å samarbeide med dem, sier Tamara Minick-Scokalo, Gallos Europa-direktør.
 
Kilde: Amundsen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen