Drikke
Gi denne klassiske drinken en sommerlig twist

Gi denne klassiske drinken en sommerlig twist

En dillkvast, akevitt og sitron er det som skal til for å gjøre den italienske klassikeren negroni nordiske sommerfin.
04 Juli 2014 - 12:00

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Negroni er en av mine absolutt favorittdrinker – og en fantastisk aperitiff til enhver anledning.

Her er en annen bartender som elsker negroni

Historien bak drinken er myteomspunnet, men versjonen folk flest kjenner til er at den ble laget første gang i Firenze rundt 1919.

Oppspritet Americano

Åstedet var Cafe Casoni, og kreatøren var bartenderen Fosco Scarselli. Han laget den for grev Camillo Negroni  som ville «sprite opp» sin Americano (søt vermut, Campari og Club Soda).

Les resten av historien om drinken og ulike vermuter

Greven spurte bartenderen om han kunne erstatte soda med gin. Etter dette spurte alle gjester bare etter Negroni.

Akevitt gir dybde og særpreg

I min versjon har jeg gjort en nordisk twist ettersom jeg liker å bruke nordiske råvarer. Ginen er byttet ut med en forsiktig fatlagret akevitt som gir en fantastisk dybde i drinken og ikke minst en særegen karakter.

For den søte vermuten anbefaler jeg Antica Formula eller Punt E Mes fra Carpano. Men siden de for tiden ikke er å få kjøpt på Vinmonopolet, kan du velge Dolin Vermouth de Chambéry Rouge.

Dette visste du sikkert ikke, men slik lages altså (tørr) vermut

Dersom du skal en tur innom taxfreebutikken på Gardermoen i sommer, bør du plukke med deg en flaske med Martini Grand Lusso som er en spesialutgave laget for Martinis 150 års jubileum, og som er fin å ha på lur når negronibehovet melder seg.

Foto: Julie H. Amundsen

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender. Les mer om det lengre ned på siden.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Sommerlig negroni drinkoppskrift

Sommerlig negroni drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i et røreglass med is. Sil over i et rocksglass med isbiter. Pynt med dill og sitrustwist.

Tips 1: I stedet for akevitt kan du bruke det du liker best. Mine personlige favoritter er mezcal, tequila, god lagret rom og altså akevitt – både ulagret og fatlagret fungerer veldig godt.

Tips 2: Dersom du bruker lagret rom, prøv gjerne Aperol som en erstatning for Campari.

Tips 3: 
På bildet har jeg brukt sitron og dill for ekstra sommerlig preg, men vanlig garnityr for negroni er appelsin som jo passer perfekt sammen med Campari.

Sendt inn av Chris Grøntvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her