Glemt boblene? Gå for disse

Glemt boblene? Gå for disse

Har du ennå ikke sikret deg noe å skåle inn det nye året med, bør du satse på denne som finnes i så å si alle polhyller. Eller to litt mer eksklusive alternativer.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Davenne Crémant de Bourgogne Extra Brut (10491) er i nesten alle polutsalg, og bør derfor være lett å få tak i for den som er ute i siste liten. Så i stedet for å bare plukke med seg en tilfeldig flaske, som lett kan ende i katastrofe, ville jeg insistert på akkurat denne.

Perfekt nyttårsskål

Den er nemlig svært så moteriktig, både knusktørr og økologisk og svært gunstig priset. Den fungerer veldig godt til fingermat, til snacks eller til nyttårsmenyens skalldyr, særlig østers.

Den er laget av druer fra Chablis-området, men fra vinmarker som liger utenfor selve Chablis AOC-grensene. Produsenten Clotilde Davenne tilhører den nye generasjonen av chablisprodusenter. Hun jobber derfor økologisk og biodynamisk og er i det hele tatt bunnsolid og seriøs i sitt arbeid.

Les mer om hvordan Clotilde jobber

En bedre måte å gå det nye året i møte på vet jeg sannelig ikke.

For den som vil ha det litt mer eksklusive

Eller - om du virkelig vil markere overgangen til det nye året, finnes det andre alternativer med fast polhylleplass. På topp er  Lanson Gold Label Brut Vintage 2005 (42609) , en fortsatt ung, men svært rik og ganske kompleks champagne som fortjener en plass midt på bordet nyttårsaften, og helst med følge av kalkun eller annet lyst kjøtt.

Litt rimeligere, men ikke mindre klassisk er Bollinger Spécial Cuvée, brut (879) , et av de sikreste champagnevalgene jeg kan tenke meg. Som dessuten smaker som den skal - alltid.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif), produsentene.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne Extra Brut

Produsent:
Clotilde Davenne
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bourgogne
Pris:
189,90 kr
Varenummer:
1049101
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen