Godt hvitt burgunderkjøp

Denne hvite burgunderen byr på veldig god valuta for pengene.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Domaine Martin Bourgogne Blanc 2010 (20014) er frisk og elegant med bra fylde og godt chardonnay- og limepreg. Perfekt timet til skreisesongen som nylig har startet. Den fine syren skjærer gjennom leverfettet uten problem samtidig som den har nok frukt til å "reparere" den litt tørre munnfølelsen fra torskerogna.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Den er også en ideell partner til skalldyrplatå. Eller sågar til kylling med kremet saus.

Som en god chablis
Vinen kommer fra en ikke ukjent chablisprodusent, Brocard, og dens vinmarker i Chitry, seks kilometer sørvest for Chablis by. Dette er utenfor AOC Chablis, derfor benevnes den Bourgogne Blanc, men den har likevel mange likhetstrekk med en (god) chablis.

Dog med en liten forskjell. For mens mange chabliser har det travelt med å komme ut på markedet etter at de er ferdig gjæret, ligger denne på bunnfallet i tankene nærmere et halvt år, og deretter i flaske i åtte måneder før lansering. Dermed oppnås ikke bare større dybde, men også en mer drikkeklar vin.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Dom. Martin Bourgogne Blanc 2010

Produsent:
Domaine Martin
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
155,00 kr
Varenummer:
2001401
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter. 

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen