DAGENS RETT: Grillspyd du er garantert å lykkes med

Dagens rett Grillspyd med nakkekotelett og ananas

Grillspyd du er garantert å lykkes med

Kombinasjonen av mørt svinekjøtt og saftig ananas fra grillen er helt genial. Oppskriften er dessuten superenkel.

Nakkekoteletter på grillspyd, tenker du kanskje? Har du ikke prøvd det før, er tiden absolutt inne. Det er både mørt og saftig kjøtt som ikke behøver å marineres. Men som med alt annet grillkjøtt bidrar marinering med ekstra smak.

Les mer om marinering av kjøtt

Dessuten har vi valgt en urt som ikke er like vanlig over alt i landet, nemlig salvie, men den gir en fantastisk god smak til de fleste kjøttretter. Men er spesielt god sammen med svinekjøtt.

Flere grilltips og -oppskrifter finner du her 

Her bestiller du  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grillspyd med nakkekotelett og ananas

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 stk
potte frisk salvie/ 24 blader
1 ts

Fremgangsmåte

Skjær beinet av nakkekotelettene og del kjøttet i 2x2 cm store biter. Dryss over salt og pepper.

Skjær skallet av ananasen med en kniv, skjær den i to og fjern kjernen. Del ananasen i like store biter som kjøttet.

Tre på grillspydene kjøtt, ananas og salvie - ca 3 biter av hver på hvert spyd. Har du mer råvarer igjen, så lag flere spyd!

Grill spydene på sterk varme ca 3-4  minutter på hver side.

Bruk gjerne ferdigmarinerte nakkekoteletter, eller lag en marinade selv .

Server gjerne med en god potetsalat , en frisk grønn salat og hvorfor ikke noen gode grillsauser .

Tips: Bruker du grillspyd av tre bør disse ligge i vann i en halvtime først, slik at de ikke tar fyr eller blir altfor svidd.

Se alle de gode grilltipsene her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen