Halvnorsk etikett på Berg Schlossberg

Breuers Berg Schlossberg 2005, med en etikett laget av den norsk-sveitsiske kunstneren Paul Brandt, lanseres på Credo i Trondheim 8. mars.

Og sier vi Credo er det kanskje mange som har mistanke om at det er Calle Feght som står bak. Det er korrekt.

- For det første så er det Paul Brandt som har gjort mesteparten av utsmykningen på Credo. Og siste gangen Bernhard Breuer var på Credo ble han kjent med Paul Brandt. Så var vi ute og spiste med Brandt og hele Breuer-familien falt for kunsten hans. Det er bakgrunnen, sier Feght.

Unikt design
Er dette et unikt design eller er det kunst som er laget tidligere?

- Dette er laget for Breuer, i form av den matematiske kunsten til Brandt. Han har veldige klare tanker om Berg Schlossberg i bildet. Det er jo ikke et konkret bilde, men det er spennende. Det er fire trykk oppå hverandre på denne etiketten, forteller Feght.

Det er ikke uvanlig at Berg Schlossberg har kunstneretiketter. Det har vinen nemlig hvert år. Det spennende nå er at halvnorske Brandt har laget den og at den lanseres på Credo.

Ikke "kunstnervin"
- Men det er altså ikke en "kunstnervin". Dette er en vin som skal drikkes og ikke bli liggende. Men samtidig er Berg Schlossberg en ekstremt holdbar vin, da. En av de beste rieslingene som finnes, sier Feght.

Er det hyggelig for deg personlig at det blir en lansering på Credo?

- Absolutt. Jeg har vært en personlig venn av Breuer-familien i mange år. Og har hatt Breuer som min favoritt når det gjelder tørre riesling-produsenter. Jeg var god kompis av Bernhard og dro ned for å besøke ham. Jeg kom ned ti timer etter at han døde, så det var litt spesielt. Vi hadde jo gjort mye sammen, sier Feght

- Så å lansere denne vinen på Credo kjennes rett på alle måter, sier han.

Bernhard Breuer døde i 2004.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen