Skrell og rens eplene for kjerner, del opp i terninger. Ha i en kasserolle med sitronsaft og vann. Kok opp og la trekke i noen minutter til myke. Tilsett brunt sukker og rør godt.
Smør en rund kakeform eller ildfast form godt, dryss over havremel og fordel eplemosen over.
Topping:
Bland mel og havregryn med sukker. Kna inn smøret i terninger og sitronskallet til jevn masse.
Fordel toppingen over eplemassen i formen.
Stek ved 200 grader i 20 minutter til gyllen og sprø overflate.
Pynt:
Sprut karamellsaus i mønster på toppen før servering.
Iskrem eller pisket krem smaker fortreffelig til. Kaken smaker like godt varm som kald.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev