Dagens rett

Helgrillet entrecôte

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Denne helgen går NM i grilling av stabelen i Oslo, og helgrilling av filet er en av grenene det konkurreres i.
 
 
Flere gode oppskrifter og tips til grillingen fionner du her hos Apéritif.
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Helgrillet entrecôte

Antall porsjoner

8

Ingredienser

1.5 ts
litt
Asiatisk potetsalat
litt
Mangosaus

Fremgangsmåte

Gni entrecôten inn med salt og pepper. Kjøttet grilles på sterk varme ca. 4-5 minutter på hver side.

Etterstekes på middels varme til den har oppnådd ønsket temperatur.

Grilltiden er avhengig av hvor godt man ønsker kjøttet stekt. Kjøttet er rødt ved 55-60 °C, rosa ved 65° C og ved 70° C er det grått.

La entecôten hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp. Legg gjerne hele entrecôten på en fjøl og la gjestene selv skjære seg skiver.

Denne retten krever godt tilbehør slik som grillede grønnsaker, eller hva med en Asiatisk potetsalat og mangosaus ?

Tips: Grilling av store stykker skremmer mange, men det er faktisk enklere enn du tror. Husk å snu kjøttet ofte, og bruk steketermometer!

Når du griller store stykker, kan det være godt å ha en liten grillsnacks å by på først. Dette bør være gjort klart på forhånd slik at det legges på grillen i det gjestene kommer.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Asiatisk potetsalat

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 stk
1 bunt
Dressing
1.5 ts
0.5 ts

Fremgangsmåte

Kok potetene, avkjøl litt og del dem i skiver.

Skjær purre, reddik og paprika i skiver, finhakk chili og gressløk. Ha alt over i en bolle og bland lett.

Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell over potetsalaten.

Vend forsiktig slik at dressingen fordeler seg godt.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Mangosaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 stk
0.5 stk

Fremgangsmåte

Rens mangoen for skinn og stein. Kjør den glatt i foodprocessor med sitronsaft.

Bland inn finhakket chili og smak til med sukker. Server sausen kald.

En av de rettene vi anbefaler å bruke mangosaus til er rett og slett på Biffsandwich, ellers så passer også sausen ypperlig på et bord med fondue eller grillmat.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen