Her er supper med både sting og trøkk

Oppskrifter på suppe

Supper med grønnsaker

 

Søtpotetsuppe med ingefær og kremost

Fremgangsmåte

Skrell ingefærroten og del den i to. Skrell søtpotetene, del dem i fire og kok dem møre i grønnsakbuljong sammen med ingefær, ca. 15 minutter. Fjern ingefæren.
 
Mos søtpotetene med buljongen. Rør inn smøreosten (Philadelphia Light Yoghurt) og varm suppen så osten smelter.
 

Smak til med salt og pepper. Fordel den varme suppen i fire tallerkener og fordel mozzarella i terninger og merian på toppen.

Server suppen nylaget med grovt brød til.

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

 Slik lager du kraft selv

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kålrotsuppe

Fremgangsmåte

Skrell og del opp kålroten i biter. Varm olje i en gryte og stek kålroten ved lav varme. Kutt de andre grønnsakene i skiver.

Ha i løk, hvitløk, poteter og gulrøtter. Hell på vann til det dekker grønnsakene halvveis opp. Legg på lokk og la småkoke i 15 minutter. Kjør suppen med stavmikser eller i en blander. Tilsett med vann om den er for tykk.

Smak til med salt, pepper, epleeddik og litt sukker. Dernest med litt chili, en klype kummin og hakket  frisk koriander.

Tips:
Server suppen med brød, litt hakket timian eller persille og gresk yoghurt på toppen.
 
 

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Varm potetsuppe med chorizopølse

Fremgangsmåte

Finkutt sjalottløk og hvitløk og fres det mykt i smør. Tilsett purreløk og poteter i terninger. Vend godt om og tilsett kraften.
 
Legg på lokk og kok ved lav temperatur til potetene er møre. Tilsett crème fraîche og kjør suppen glatt i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Smak til med salt.

Kutt pølsen i tynne strimler og stek pølsen på lav temperatur til fettet skiller seg ut.

Ha suppen i dype tallerkener eller glass og topp med pølsen og eventuelt friske urter.
 
NB! Når du lager slik suppe, er det viktig å bruke melne poteter, slik at suppen ikke blir for seig.
 
Kok potetene ved lav temperatur så ikke for mye væske fordamper og ikke ha salt i vannet ved koking da dette også gjør potetene seige.
 

Les mer om Odd Ivar Solvolds bok her 

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

 Slik lager du kraft selv

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Blomkål - og potetsuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 stk
0.5 kg
4 ts
1 ts

Fremgangsmåte

Skrell og skjær poteter, løk og hvitløk i biter. Fres det i smør i en kjele uten at det tar farge.
 
Bryt blomkålen i buketter. Hell på buljong og tilsett blomkålen. La den koke under lokk slik at den blir myk, ca. 10 minutter.
 
Miks suppen glatt ved evt å la den gå i en blender eller food processor. Rør i osten og la den smelte. Smak til med salt og pepper.
 
Varm melken og visp kraftig til skum, gjerne med en stavmikser. Hell suppen opp i boller/kopper og fordel skummet over. Dryss på litt paprika ved servering.
 
Tips: Denne suppen kan du godt lage helt vegetarisk ved å benytte grønnsaksbuljong i stedet for kjøttbuljong.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen