Kveite med parmaskinke, salvie og parmesankremsaus
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær kveitefileten i 4 serveringsstykker, legg et salvieblad på hvert fiskestykke, del skinkeskivene i to og legg skiven rundt midtstykket av fisken.
Stek fisken på middels varme i smør til den er saftig men gjennomstekt. Steketiden varierer med tykkelsen på fileten men det skal kun noen minutter til.
Bruk gjerne et steketermometer i fisken som er den ferdig ved 55 grader kjernetemperatur.
Tilsett fløten og la sausen koke på svak varme i 5 minutter. Tilsett parmesan rett før servering. Smak til med salt og pepper. Dryss over persille.
Server den stekte kveiten med sukkererter og aspargesbønner. Pynt med frisk persille.
Her har du oppskrifter på feststemte kveiteoppskrirfter
Flere deilige retter med kveite
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Norges sjømatråd
Foto: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Brocard Chablis 1er Cru Vaulorent 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 390,00 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Geil Riesling Trocken 2019
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 169,00 Bestillingsutvalget -
95 Poeng
Tissot La Tour de Curon Chardonnay 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 1 049,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
COS Pithos Bianco 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 299,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Riffault Sancerre Les Quarterons 2017
Frankrike
Volum: 1.500 Pris: 579,90 Bestillingsutvalget