Hjemmelaget pizza er best

Pizzaoppskrifter

(bhofack2)

Dette er langt fra pizza fra fryseren

Grønnkålpizza

Fremgangsmåte

Deig:
Begynn med å helle melet på en bakeplate eller -bolle og lage en fordypning. Smuldre gjæren oppi og tilsett dråpevis lunkent vann til gjæret blander seg godt. Begynn forsiktig å kna melet inn i væsken og fortsett til du har en smidig og elastisk kule.

Pakk den inn i et kjøkkenhåndkle og la deigen hvile i en halv time.

Fukt en bakeplate med litt olivenolje og legg deigen oppå. Kjevle den tynn, og tynnest på midten, maks 3 mm. 

Fyllet:
Del mozzarellaen oppi små terninger. Hell tomatbitene i et dørslag. Del grønnkålen opp i biter. Ikke ta med stilken. Forvell grønnkålen i 2 minutter. Hell i dørslag og klem ut så mye vann som mulig. Legg kålbitene på et kjøkkenpapir. Fordel tomater, ost og grønnkål utover pizzadeigen. Kvern over godt salt og pepper. Drypp god jomfruolje over og sett inn i ovnen. 

Tips:
Har du spekeskinke eller rester av kokt eller røykt skinke, alternativt bacon eller pølser, smaker det veldig godt som topping på denne pizzaen. 

Har du lyst på en annen pizza finner du oppskrifter til veldig mange her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 
 

Pizza fire årstider III

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Pizzadeig
0.5 stk
0.5 ts
2 ss
Saus
Fyll
4 stk
hermetiske artisjokk-
hjerter, skåret i fire

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse.

Kjevle deigen ut på stekebrettet og smør pizzasausen over.

Fordel fyllet på pizzabunnen og strø osten over, legg spekeskinkeskivene på til slutt. Stek på 225° C i ca. 25 minutter.

Her finner du over 300 pizzaoppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Kai Nordrum

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen