Hjemmelaget pizza er best

Pizzaoppskrifter

(bhofack2)

Innbakt pizza må prøves

 

Innbakt pizza med parmaskinke

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

0.5 pakke(r)
2 ss
1 ts
4.5 dl
1 stk

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.            

Strø mel på benken og kjevl ut deigen jevn og tynn. Kutt 8-9 trekanter med en pizzakutter.

Legg trekantene i en sirkel på bakebrettet og bruk bakepapir. Sett en bolle i midten slik at det blir lett å lage en sirkel. Legg så lagvis tomatsaus, parmesan, basilikum, parmaskinke, og deretter mozzarella. Krydre med salt og pepper.

Fold deigen over fra utsiden av sirkelen, og inn mot midten av sirkelen. Når pizzaen er lukket igjen så pensler du med et egg (eller melk). Stek på varmluft i 200 °C i ca 20 minutter. 

Server med hvitløksdressing og plasser skålen i midten av pizzaen. Lettrømme eller creme fraiche med ønsket mengde hvitløk fungerer også fint. Smak til med salt og pepper og topp dressingen med finhakket basilikum eller gressløk.

Her finner du over 300 pizzaoppskrifter 

Oppskrifter på mange forskjellige sauser til pizzaen

Se gode forslag til pizzatoppinger her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Calzone med oregano

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

Pizzadeig
0.5 pose(r)
2 ss
0.5 ts
Fyll:
400 g
kjøttdeig
2 ss

Fremgangsmåte

Pizzadeig:
Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.  Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
 
Kjøttsaus:
Varm 1 aa olje i en stekepanne og stek løken myk. Tilsett tomater og paprikapulver og la småkoke i 5 minutter. Sett til side og varm opp resten av oljen. Tilsett kjøttdeigen . Stek gjennom. Ha i løk/tomamiksen og smak til med salt og pepper.
 
 
Del deigen i 4 og kjevle ut rundinger, ca. 25 cm i diameter. Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver deig, og dryss over ost.
 

Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over. Klem sammen slik at deigen blir tett.

Pensle Calzonene med sammenvispet egg. Dryss eventuelt over litt oregano og revet ost. Stekes på 225°C i 20-25 minutter.

Tips: Du kan godt ha mer grønnsaker i kjøttsausen som squash og sjampinjong.

Flere oppskrifter på calzone

Her finner du over 300 pizzaoppskrifter 

Oppskrifter på mange forskjellige sauser til pizzaen

Se gode forslag til pizzatoppinger her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Calzone med skjørost

Fremgangsmåte

Rør ut gjær i lunkent vann og la stå og godgjøre seg. Ha i oljen.
 
Bland mel i en bolle. Tilsett gjær- og oljeblandingen i melet og bland godt. Elt deigen til den blir jevn og fast. Tilsett eventuelt mer mel. Sett til heving noen timer på et lunt sted.
 
Varm olje i en panne og fres løken. Tilsett kjøttet og stek videre til det er gyllent. Tilsett hvitvin og kok inn.
 
Ha i tomatsausen og gulrøttene og la trekke i fem minutter. Ha i urtene og skjørosten. Smak til med salt og pepper.
 
Del deigen i fire biter og kjevle ut til sirkler. Fordel fyllet på halvparten av leivene. Brett den andre over og klem kantene godt sammen.
 
Stek ved 225 grader i 12-15 minutter til calzonene har pent gyllenbrune flekker.
 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen