Hjemmelaget pizza er best

Pizzaoppskrifter

(bhofack2)

Napoli regnes som pizzaens opprinnelsessted, selv om man kan spore tilsvarende måter å lage mat på til flere gamle kulturer.  I dag har pizzaen inntatt vårt hjemlige kjøkken også, og er for hverdagskost å regne.

Tynt, sprøtt og godt

En skikkelig pizza skal ha en tynn bunn som er stekt skikkelig sprø på høy varme over kort tid, gjerne bare 8 - 10 minutter på 300 grader med over- og undervarme.

Oppfinnelsen av Pizza Margherita i Napoli i 1889 regnes som pizzaens definitive kulinariske gjennombrudd som en rett for alle samfunnslag. Denne pizzaen ble laget til ære for den italienske dronningen med det samme navnet som besøkte Napoli dette året, og som ble servert den klassiske pizzaen toppet med tomat, mozzarella og basilikum.

Den tykke bunnen som så mange av oss har blitt introdusert for gjennom de mange pizzakjedene, er av en langt nyere oppfinnelse, og ble første gang servert ved Pizzeria Uno i Chicago i 1943.

Les mer om pizzaens historie her

Det er ikke den ting du ikke kan toppe en pizza med. Prøv gjerne flere forskjellige oster, spekemat, sjømat, biff, kylling, asiatiske spesialiteter, egg, ja det du måtte finne for godt.

Kun fantasien setter grenser

Basen er derimot viktig, så lag derfor en god pizzadeig fra bunnen av, og skal du bruke en tomatsaus som base er ikke dette bare enkelt å lage selv, men dessuten utrolig godt.

På de neste sidene finner du oppskrifter på både pizzadeig og ulike toppinger

Flere pizzaoppskrifter finner du her

 
 
 

 

Verdens beste pizzadeig

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

3 timer

Ingredienser

Fordeig
Hoveddeig
15 g

Fremgangsmåte

Denne porsjonen gir cirka 1,25 kg.

Rør ut gjæren i vannet i en liten skål.

Ha mel og salt i bollen på en kjøkkenmaskin med eltekrok.

Ha gjærblandingen og fordeigen i bollen med melet.

Kjør kjøkkenmaskinen på lav hastighet, til deigen er blank og smidig (cirka 15 minutter).

Ha deigen over i en annen bolle.

Dekk til bollen med plastfilm, og sett den i kjøleskapet i 24 timer (eller lenger, maks 48 timer).

Ta deigen ut av kjøleskapet. Slå ned deigen, slik at du presser luften ut av den.

Del deigen i ønsket antall deigballer (250 g til en vanlig 30 cm stor pizza), og la dem stå til de er romtempererte (minimum 2 timer). Sett resten av deigen tilbake i kjøleskapet til senere bruk.

Legg deigballene i en form, og dryss over litt hvetemel.

Dekk til formen med plastfilm, og la deigballene heve til det dobbelte. Nå er de klare til bruk.

Tips: Du kan lage en hurtigvariant av denne deigen ved å bruke 20 g fersk gjær i hoveddeigen istedenfor 10 g. Når du kommer til trinn 5, kan du la deigen heve til det dobbelte i romtemperatur, og deretter lage porsjonsdeigballer som er klare til bruk. Deigen blir imidlertid enda bedre hvis den får heve lenger, som i oppskriften.

Her finner du over 300 pizzaoppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av

Foto: Mats Widén

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Pizzadeig

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

0.5 stk
2 ss
0.5 ts

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir 4 store pizzaer. De du ikke bruker kan du fryse.

Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.

Elt deigen godt sammen til den blir smidig og glatt (ca 15 minutter for hånd).

Dekk bollen med et klede og la den heve til dobbel størrelse.

Ta av gode emner (litt store boller) og trill runde på et melet bord.

Kjevle deigen veldig tynt, gjerne ikke mer enn et par millileter tykk, og ha over på en bakeplate på et bakepapir.

Topp med hjemmelaget tomatsaus og den topping du selv ønsker og stek på maks temperatur med over- og undervarme i 8 - 10 minutter.

Se gode forslag til pizzatoppinger her

Her finner du over 300 pizzaoppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Hjemmelaget tomatsaus

Antall porsjoner

½ liter

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

1 stk

Fremgangsmåte

Finhakk løken og fres det mykt og blankt i oljen. Ha i finhakket hvitløk det siste minuttet før du har i tomatpuréen og lar den surre litt i oljen for å frigjøre bitterstoffene i puréen.
 
Ha i resten av ingrediensene og kok opp. La sausen småkoke så lenge du har tid, og smak den til med sukker, salt og pepper.
 
Blir sausen for tykk, kan den tynnes med litt vann. Sausen kan moses til den er helt glatt med en stavmikser, eller i hurtigmikser.

Når tomatsausen lages med utgangspunkt i en boks hermetiske tomater blir det ½ liter ferdig saus. Oppbevar sausen i kjøleskapet - den er holdbar i ca. 1 uke.

Tips: Sausen er super på pizza, til pasta, og tilsetter du 3-4 dl vann og 1 hønsebuljongterning blir den til en deilig, hjemmelaget tomatsuppe. Server den rykende varm, med halve, hardkokte egg i.

Oppskrifter på mange forskjellige sauser

Se gode forslag til pizzatoppinger her

Her finner du over 300 pizzaoppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Grønnkålpizza

Fremgangsmåte

Deig:
Begynn med å helle melet på en bakeplate eller -bolle og lage en fordypning. Smuldre gjæren oppi og tilsett dråpevis lunkent vann til gjæret blander seg godt. Begynn forsiktig å kna melet inn i væsken og fortsett til du har en smidig og elastisk kule.

Pakk den inn i et kjøkkenhåndkle og la deigen hvile i en halv time.

Fukt en bakeplate med litt olivenolje og legg deigen oppå. Kjevle den tynn, og tynnest på midten, maks 3 mm. 

Fyllet:
Del mozzarellaen oppi små terninger. Hell tomatbitene i et dørslag. Del grønnkålen opp i biter. Ikke ta med stilken. Forvell grønnkålen i 2 minutter. Hell i dørslag og klem ut så mye vann som mulig. Legg kålbitene på et kjøkkenpapir. Fordel tomater, ost og grønnkål utover pizzadeigen. Kvern over godt salt og pepper. Drypp god jomfruolje over og sett inn i ovnen. 

Tips:
Har du spekeskinke eller rester av kokt eller røykt skinke, alternativt bacon eller pølser, smaker det veldig godt som topping på denne pizzaen. 

Har du lyst på en annen pizza finner du oppskrifter til veldig mange her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 
 

Pizza fire årstider III

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Pizzadeig
0.5 stk
0.5 ts
2 ss
Saus
Fyll
4 stk
hermetiske artisjokk-
hjerter, skåret i fire

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse.

Kjevle deigen ut på stekebrettet og smør pizzasausen over.

Fordel fyllet på pizzabunnen og strø osten over, legg spekeskinkeskivene på til slutt. Stek på 225° C i ca. 25 minutter.

Her finner du over 300 pizzaoppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Kai Nordrum

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Pizza Margherita

Fremgangsmåte

Selv om Margherita er en svært enkel pizza med sine få ingredienser, er den kanskje den vanskeligste pizzaen å lage til perfeksjon. Og derfor veldig godt egnet for å skille ut klinten fra hveten.

Alt som inngår må nemlig være perfekt, deigen må ha fått riktig tid på seg og må ha fått riktig mengde knaing og vending, mozzarellaen må komme fra kyr som har gresset i området rundt Napoli, tomatsausen må være perfekt laget, og helst av San Marzano-tomater som dyrkes i Vesuvs mineralrike skråninger. Olivenoljen må selvsagt være av topp kvalitet, og det samme gjelder basilikumen.

Ideelt må den bakes i en vedfyrt ovn hvor de glovarme steinflatene (holder ca 500 grader) vil gjøre undersiden av pizzaen sprø i løpet av få minutter.

Siden de færreste har tilgang på Napoli-ingredienser, er det viktig å merke seg at ingrediensene alltid må være av beste kvalitet, og at pizzaen må lages med kjærlighet og respekt.

Tilberedning:
Begynn med å helle melet på en bakeplate eller -bolle og lage en fordypning. Smuldre gjæren oppi og tilsett dråpevis lunkent vann til gjæret blander seg godt. Begynn forsiktig å kna melet inn i væsken og fortsett til du har en smidig og elastisk kule.
 

Pakk den inn i et kjøkkenhåndkle og la deigen hvile i en halv time.

Fukt en bakeplate med litt olivenolje og legg deigen oppå. Kjevle den tynn, og tynnest på midten. I henhold til reglementet for den ekte napolitanske pizzaen er det imidlertid ikke lov å bruke kjevle eller andre mekaniske hjelpemidler - kun håndkraft!

Deigen skal formes med høyre hånd samt tommel og pekefinger på venstre. Maksimal tykkelse er 3 mm.

I mellomtiden deles mozzarella i tynne skiver, tomatterningene has i en bolle, tilsettes litt olje, en klype salt, frisk basilikum og får hvile mens ovnen varmes til 300 grader.

Fordel mozzarellaen på deigen som har fått heve på ny, deretter tomatene, litt olivenolje og sett inn i ovnen til osten har smeltet. Det tar ca 8-10 minutter.

Her finner du over 300 pizzaoppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: I-fod

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Innbakt pizza med parmaskinke

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

0.5 pakke(r)
2 ss
1 ts
4.5 dl
1 stk

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.            

Strø mel på benken og kjevl ut deigen jevn og tynn. Kutt 8-9 trekanter med en pizzakutter.

Legg trekantene i en sirkel på bakebrettet og bruk bakepapir. Sett en bolle i midten slik at det blir lett å lage en sirkel. Legg så lagvis tomatsaus, parmesan, basilikum, parmaskinke, og deretter mozzarella. Krydre med salt og pepper.

Fold deigen over fra utsiden av sirkelen, og inn mot midten av sirkelen. Når pizzaen er lukket igjen så pensler du med et egg (eller melk). Stek på varmluft i 200 °C i ca 20 minutter. 

Server med hvitløksdressing og plasser skålen i midten av pizzaen. Lettrømme eller creme fraiche med ønsket mengde hvitløk fungerer også fint. Smak til med salt og pepper og topp dressingen med finhakket basilikum eller gressløk.

Her finner du over 300 pizzaoppskrifter 

Oppskrifter på mange forskjellige sauser til pizzaen

Se gode forslag til pizzatoppinger her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Calzone med oregano

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

Pizzadeig
0.5 pose(r)
2 ss
0.5 ts
Fyll:
400 g
kjøttdeig
2 ss

Fremgangsmåte

Pizzadeig:
Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.  Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
 
Kjøttsaus:
Varm 1 aa olje i en stekepanne og stek løken myk. Tilsett tomater og paprikapulver og la småkoke i 5 minutter. Sett til side og varm opp resten av oljen. Tilsett kjøttdeigen . Stek gjennom. Ha i løk/tomamiksen og smak til med salt og pepper.
 
 
Del deigen i 4 og kjevle ut rundinger, ca. 25 cm i diameter. Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver deig, og dryss over ost.
 

Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over. Klem sammen slik at deigen blir tett.

Pensle Calzonene med sammenvispet egg. Dryss eventuelt over litt oregano og revet ost. Stekes på 225°C i 20-25 minutter.

Tips: Du kan godt ha mer grønnsaker i kjøttsausen som squash og sjampinjong.

Flere oppskrifter på calzone

Her finner du over 300 pizzaoppskrifter 

Oppskrifter på mange forskjellige sauser til pizzaen

Se gode forslag til pizzatoppinger her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Calzone med skjørost

Fremgangsmåte

Rør ut gjær i lunkent vann og la stå og godgjøre seg. Ha i oljen.
 
Bland mel i en bolle. Tilsett gjær- og oljeblandingen i melet og bland godt. Elt deigen til den blir jevn og fast. Tilsett eventuelt mer mel. Sett til heving noen timer på et lunt sted.
 
Varm olje i en panne og fres løken. Tilsett kjøttet og stek videre til det er gyllent. Tilsett hvitvin og kok inn.
 
Ha i tomatsausen og gulrøttene og la trekke i fem minutter. Ha i urtene og skjørosten. Smak til med salt og pepper.
 
Del deigen i fire biter og kjevle ut til sirkler. Fordel fyllet på halvparten av leivene. Brett den andre over og klem kantene godt sammen.
 
Stek ved 225 grader i 12-15 minutter til calzonene har pent gyllenbrune flekker.
 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hjemmelaget pizza

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Grunndeig
1 stk
stor eller 4 små
1 ts
Tomatsaus
3 stk
sjalottløker, finhakkede
Crème Fraiche-saus
Topping etter ønske
stk
Osteblandinger etter ønske

Fremgangsmåte

Grunndeig:
Sett ovnen på 250 grader C.
 

Løs gjæren opp i lunket vann, tilsett olivenolje og salt. Ha i hvetemelet, litt om gangen. Deigen skal være ganske løs i konsistensen. Rør med en tresleiv til deigen fester seg rundt skaftet. Skrap deigen av med en kniv opp i bollen og dryss mel på. La deigen heve i 20 minutter.

Hvelv deigen ut på melstrødd bakebord, kna inn mel slik at den blir smidig og god å kjevle.

Trykk deigen ut med fingrene eller kjevl den tynt og legg den på en smurt stekeplate, enten i ett stort stykke eller i fire små porsjonsstykker. Deigen skal ikke være mer enn 2-3 millimeter tykk! Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen i ovnen på øverste rille i ca. 3 minutter.

Ta ut pizzaen av ovnen, smør på tomatsaus, dryss på osten før du legger på det du ønsker av fyll. Stek pizzaen i 10 minutter eller til osten har fått en gyllen stekeskorpe.

Tomatsaus:
Fres løk og hvitløk i oljen til løken er blank. Tilsett hermetiske tomater og krydder. La tomatsausen småkoke i ca. 20 minutter til den har fått en litt tykk konsistens.

TIPS: Denne porsjonen kan med fordel fordobles og fryses i mindre emballasje, slik at du har ferdig saus til flere pizzaer seinere.

Crème Fraiche-saus:
Bland Creme Fraiche  med urter og hvitløk og bruk dette som saus på pizzabunnen i stedet for tomatsaus.
 
Topping:
Kjøtt, fisk, skalldyr, grønnsaker og frukt kan kombineres i det uendelige. Det er viktig å merke seg at ingredienser med høyt vanninnhold, for eksempel tomater og squash vil avgi mye væske under steking, slik at pizzaen vil bli fuktig. Skjær derfor alltid tynne skiver og legg det oppå osten før steking - da vil resultatet bli best.
 

Kjøtt som passer til pizza er alle typer skinke, (kokt, røkt, tørket), salami, mager bacon, kylling.

Grønnsaker som tomater, urter, artisjokker, squash, paprika, chili, kapers, løk, soltørkede tomater, oliven, asparges, aubergin, sopp, fennikel og nøtter i forskjellige kombinasjoner passer også utmerket til pizza.

Tunfisk, ulike typer skjell, reker, røkt laks og ansjosfileter gir spennende smak til pizzaen.
 
Osteblandinger:
Til pizza velger man ofte å bruke lagret Mozarella fordi osten har den egenskapen at den "tråder" når den smelter. I tillegg får Mozarellaen en fin og gyllen farge når den stekes. Du kan også bruke fersk Mozarella, den vil bare smelte litt og ikke bli så gyllen i stekeskorpen. Siden Mozarellaen ikke har en utpreget egensmak kan det være lurt å blande den med f.eks. Jarlsberg eller Cheddar for å få litt mer smak.

Blåmuggoster som Gorgonzola, Normanna og Royal Blue er også velegnet til pizza.

Husk bare å tilpasse det andre fyllet slik at pizzen ikke blir for salt. Røkt laks og blåmuggost vil gi et alt for voldsomt smaksinntrykk, mens løk, gorgonzola og valnøtter passer godt i lag.

Parmesan passer også godt til pizza, gjerne i blanding med Emmentaler, Sveitser eller andre modne gule oster.

Fetaost og Chevre er utsøkt til pizza. Prøv med litt pesto, skiver av Chevre og ha på masse frisk ruccula nå pizzaen er ferdigstekt.

Bland gjerne flere oster sammen på en pizza, men ikke bland dem sammen, legg dem inntil hverandre før pizzaen stekes.

Her finner du over 300 pizzaoppskrifter 

Oppskrifter på mange forskjellige sauser til pizzaen

Se gode forslag til pizzatoppinger her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Oncorhynchus Pizza

Fremgangsmåte

Lag en vanlig elastisk brøddeig (helst med kaldt vann) som hviler i kjøleskap over natten.

Kok den røde sausen i en halv time. Sett sammen den gule sausen på samme vis som man lager majones (dette er en justert ceasarsalat-dressing).

Rør sammen coriandercremaen og sett kaldt. Del deigen i fire emner. Kna og bak ut til forskjellige marine former (fisk, flyndre...). Prikk emnene med en gaffel, smør på de to sausene i kurvede striper, dryss over ost.

Bak pizzene på bakestein 300 C i 4-6 minutter. Rist laks og kamsjell et par minutter i stekepanne sammen med smør og grovknuste kummin, sennep og chili. Ikke igjennomstek. Ta ut pizzaen fra ovnen, skjær laks og kamsjell i skiver og legg på den rykende varme retten. Dander, monter, presenter.

Her finner du over 300 pizzaoppskrifter 

Oppskrifter på mange forskjellige sauser til pizzaen

Se gode forslag til pizzatoppinger her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Pizzasnurrer

Antall porsjoner

15

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Pizzadeig
1 ts
Pizzasaus
1 ts

Fremgangsmåte

Bland vann, hvetemel og oregano i en kjøkkenmaskin til en jevn og smidig deig (ca. 5 minutter). Tilsett gjær, salt og sukker, og elt videre til gjæren er helt oppløst (ca. 5 minutter til). 

La deigen heve i ca. 1 time under plastfolie eller et kjøkkenhåndkle. 

Stek løk og hvitløk i olje på middels varme i ca. 10 minutter. Bland først inn tomatpuré, sukker, salt og oregano, og tilsett deretter tomatene. Hvis du vil ha en frisk og syrlig saus holder det at den kokes i ca. 10 minutter. Om du ønsker en litt fyldigere saus med tykkere konsistens, koker du den i ca. 2 timer på middels svak varme uten lokk. Husk å røre i den med jevne mellomrom. 

Kjør sausen glatt med stavmikser når den er ferdig kokt. 

Kjevle ut deigen til en stor firkant, og spre pizzasausen jevnt utover. Strø deretter over ønsket topping, som ost, løk, bacon, skinke eller andre godsaker. Rull deigen sammen og skjær den i ca. 2 cm tykke skiver. 

Legg snurrene på et stekebrett dekket med bakepapir, og la dem etterheve i ca. 30 minutter. 

Forvarm ovnen til 160 °C med 25 prosent damp* og stek snurrene i 15 minutter. Stek deretter videre på over/undervarme (200 °C) eller med varmluft (180 °C) til osten gyllenbrun. 

 Tips: Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»

 

Her finner du over 300 pizzaoppskrifter 

Oppskrifter på mange forskjellige sauser til pizzaen

Se gode forslag til pizzatoppinger her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Pizzasnurrer med mye deilig smak

Fremgangsmåte

Lag pizzadeigen og la den stå til heving mens du lager kjøttsausen.

Kjøttsaus:
Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna.

Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann.

La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den blir ekstra tykk. Dryss over basilikum.

Sett ovnen på 225 grader.

Kjevle ut pizzadeigen på et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30x50 cm. Smør kjøttsausen utover og rull sammen deigen til en pølse.

Skjær pølsen i ca. 1 ½ cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett kledt med bakepapir.

Dryss på ost og eventuelt litt ekstra fyll, f.eks. paprika og ananas.

Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter.

Stek på 225 grader i ca. 15 minutter.
 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen