Hjertø til Continental

Heidi Hjertø tar over jobben til Remi Madsen på Continental.

- Det stemmer, ja, og det blir en stor utfordring, sier hun.
 
Er det litt blandede følelser? Det er jo spennende der du er nå, på Klosteret?
 
- Ja, det er en fin og hyggelig arbeidsplass her. Så sånt sett var det ikke lett. Jeg fikk et bra tilbud, så det var enkelt å ta et valg. Men jeg har hatt det kjempefint her på Klosteret.
 
Hva var det som gjorde at du slo til? Det har jo vært en ganske turbulent arbeidsplass den siste tiden?
 
- Continental, ja. Jeg har jo vært på Continental i seks og et halvt år tidligere. Så jeg kjenner Continental veldig godt, og personlig har jeg bare gode erfaringer derfra. Jeg tror, eller har valgt å tro, at den verste, turbulente tiden er over og at de nå har fått inn litt nye mennesker og ser en ny giv. Jeg tror det verste har roet seg, sier Hjertø.
 
- Og jobben i seg selv blir jo veldig, veldig spennende så jeg gleder meg hundre prosent.
 
Nye ideer
Men blir det slik at du skal fylle skoene til Remi Madsen eller blir det blanke ark og nye ideer?
 
- Det blir litt begge deler. Han har jo vært der lenge, så jeg går ut i fra at de rutinene han har lagt opp er veldig gode. Han er veldig dyktig, men det er klart at man alltid har ulike måter å se og gjøre ting på, så jeg kommer til å gjøre noen endringer, helt sikkert. Og så skal jeg ha en litt annen rolle enn det Remi har hatt. I tillegg til å være kjellermester og ha den biten, så skal jeg ha en mer delaktig rolle i Theatercafeen. Jeg snakker da om de mest travle kveldene når det er mye å gjøre. Da skal jeg gå som en type vertinne eller vinkelner, eller faglig støtte for servitørene, eller hva du kaller det. Rett og slett for å kombinere vin med mat for å sette mer fokus på dette i salen. Så det kommer jeg til å gjøre en til to kvelder i uken, sier Hjertø.
 
Endringer
- Jeg kommer også til å gjøre noen endringer ettersom jeg er yngre enn Remi. Alderen gjør også at vi kanskje har et ulikt syn på typer vin og har litt ulik smak.  Men stort sett er jeg og Remi enige når det gjelder vin, sier 27-åringen.
 
Mer moderne
- Stort sett har vi vært enige, men det blir kanskje et litt mer moderne preg på vinkartet og det håper jeg å få til. Men Theatercafeen er et tradisjonelt sted, så man kan ikke ta for mange grep der med en gang. I alle fall ikke brått. Det må komme litt gradvis, tror jeg. Det blir kanskje litt mer fokus på Riesling og ting som har kommet de siste årene. Det er jo veldig fokus på Bordeaux og Burgund, og det er bra. Men det finnes mye annet bra også. Spennende ting fra Spania og Østerrike. Men dette kommer altså til å komme gradvis. For kundemassen er stabil og man må respektere stamgjester som har vært der i flere år og føle seg litt frem. De kjenner jo stedet etter å ha vært der i mange år, sier hun.
Hjertø begynner i løpet av januar. Hun har egentlig oppsigelsestid ut januar, så strengt tatt begynner hun 1. februar, men hun har et håp om å få gå ikke lenge etter nyttår.
 
Tøft
- Det var tøft å si opp, og det er ikke hyggelig å forlate en bra arbeidsplass, men jeg tror Klosteret har forståelse for valget mitt. Dessuten skal jeg selvsagt stå på for dem så lenge jeg er der, sier Hjertø.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen