Hver dag en fest

Sett sammen enkle retter og lag en sommerfest, om det er hjemme, på piknik, hytte eller camping. Her får du oppskriftene.

Hvorfor ikke steke mange pannekaker og servere dem nystekte med friske bær? Lag supper, varme som kalde eksempelvis brokkolisuppe med reker, ostefylte skinkeruller, pai.

Pannekaker

Antall porsjoner

15

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 stk
0.5 ts
5 dl

Fremgangsmåte

Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. ½ time.

Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden. Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen.

Pannekakene kan serveres til middag med sukker, blåbærsyltetøy, stekt flesk eller en stuing. Like godt smaker det med varme pannekaker med is eller flamberte pannekaker til dessert. Pannekaker i en stabel med krem og bær imellom blir en spennende kake litt utenom det vanlige.

Foto: PhotoEuphoria

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Crêpes er fint å ha på lur til en lett lunch eller kveldskos. Alt kan forberedes i god tid, bare vent med gratineringen:

Sopp-og grønnsakscrepes

Antall porsjoner

4

Ingredienser

8 pannekaker  (se oppskrift)

Fyll:
200 g sjampinjonger eller annen sopp
1 aubergine, ca.250 g
1 squash, ca.250 g
1 rødløk
1 ss smør
2-3 ss rømme
1 dl revet Jarlsberg, eller annen revet ost
1 ts salt
1/8 ts pepper, malt

Gratinering:
1 dl revet Jarlsberg eller annen revet ost

Tilbehør:
Tomatskiver

Fremgangsmåte

Crêpes er fint å ha på lur til en lett lunch eller kveldskos. Alt kan forberedes i god tid, bare vent med gratineringen.

I stekeovnen: 250 grader C, ca. 10 minutter

Stek pannekakene. Grovhakk soppen, skjær squash og aubergin i terninger og hakk rødløken. Stek alt lett ca. 5 minutter i smør. Rør inn rømmen og osten og smak til med salt og pepper. Fordel fyllet på pannekakene og rull dem sammen. Legg dem med skjøten ned i en smurt ildfast form. Strø over resten av osten.

Gratiner crêpes rett før servering.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pannekakewraps

Ingredienser

4 personer
8 pannekaker  (se oppskrift)

Fyll:
8 poteter
1 eple
2 gulrøtter
Ca. 250 g kalkunpålegg eller skinke
salatblader
250 g cottage cheese
1 ss chilisaus
1 ss sennep
salt og pepper

Fremgangsmåte

Stek pannekakene. Kok potetene, avkjøl og skrell dem. Eller bruk rester av poteter fra dagen før. Mos dem med en gaffel. Riv det skrelte eplet og gulrøttene på rivjern, og skjær kjøttet i strimler. Legg pannekakene på matpapir, oppå pannekakene legger du salatblad, mosede poteter, eple, gulrøtter og kjøtt. Tilslutt tilsmakt cottage cheese. Rull sammen.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hva er mer sommerlig enn pannekakekake med friske bær? Med ferdigstekte pannekaker legges denne raskt sammen. En fristende kake for de som ikke har stekeovn på sommerstedet. Erstatt eventuelt en del av kremen med rømme. Det gir kaken en frisk smak:

Pannekakekake

Fremgangsmåte

Visp fløte og sukker til litt løs krem. Rør i rømmen og vend forsiktig i bærene, men spar noen til pynt. Legg pannekaker og krem lagvis, avslutt med bærkremen. Pynt med de ekstra bærene.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

En svært rask og enkel sommerlunch. Mager er den også:

Ostefylte skinkeruller

Fremgangsmåte

Bland cottage cheese med sennep og gressløk. Fordel blandingen på kjøttet og trill sammen. Server rullene på nykokte sukkererter eller bønner med sølvløk, jordbær eller sherrytomater.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Denne suppen serveres kald på varme dager, og varm på kalde dager. Server gjerne et godt smørbrød til slik at måltidet blir litt mer mettende:

Squashsuppe med persille

Fremgangsmåte

Skjær squash, purre og hvitløk i mindre biter. Fres dem sammen med persille i smøret i en stor kaserolle, ca. 5 minutter. Tilsett vann og buljong og la alt koke under lokk ca. 10 minutter. Kjør suppen i food processor eller mikser sammen med fløten. Smak til med salt og pepper. Server suppen straks eller avkjøl den og server den kald.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Gode smørbrød å servere til suppen eller kalde til pikniken. Grønnsakene kan stekes på forhånd:

Dobbeldekker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

2 ss
0.5 ts

Fremgangsmåte

Stek squash og auberginer lett i smør i panne. Hakk tomatene og bland dem med grønnsakene. Fordel grønnsakene på fire brødskiver, smør osten på de andre skivene og legg dem sammen med de andre. Stek dem i vaffeljern eller smørbrødjern til de har fått fin farge, eller spis dem som de er.

Foto: Photographer: Pizmovka

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Dette er en utmerket lunchsuppe å servere en varm sommerdag. Sammen med nyristet brød eller baguette og en god ostebit, blir det et behagelig og mettende måltid:

Brokkolisuppe med reker

Fremgangsmåte

Skrell og skjær potetene i mindre biter. Skjær brokkolien i mindre biter. Kok poteter og brokkoli i buljongen 10-15 minutter. Sil fra ca. halvparten av buljongen og ta vare på den. Kjør resten i en food processor til det blir en glatt puré. Avkjøl puréen og bland i rømmen og spe med resten av buljongen til en passe suppekonsistens. Smak til med kajennepepper og litt salt om nødvendig. Sett suppen noen timer til kjøling før den serveres. Legg rikelig med reker i hver suppetallerken, og server med brød og ost.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pai er enkelt å lage og kan forberedes i god tid hvis du skal ha gjester:

Sommerens hete pai

Fremgangsmåte

Paiform, ca. 24 cm
I stekeovnen: 200 grader C, ca. 10 minutter til forsteking, 180 grader C, ca. 25 minutter for hele paien

Bland ingrediensene til paiskallet i food processor og la maskinen gå til alt er såvidt blandet. Kjevle ut deigen til formens størrelse og kle formen. Sett formen kjølig ca. 30 minutter. Hakk løk, skinke og sopp og stek det lett i smøret. Ha i persille, salt, pepper og presset eller hakket hvitløk. Prikk paibunnen med gaffel og forstek den. Dette kan med fordel forberedes i god tid. Ha det stekte fyllet i paibunnen, bland sammen fløte, egg, ost, ketchup, tabasco og krydder og hell det over. Stek paien. Server en salat til.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Mange har fått sin favorittsalat etter et besøk i Hellas. Prøv gjerne denne, enten som selvstendig rett eller som tilbehør:

Gresk salat

Fremgangsmåte

Riv salaten i biter og bland med oliven, halve tomater og fetaost. Skjær rødløken i ringer og fordel det over salaten sammen med nykvernet pepper.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Dette er den perfekte desserten til festen eller kaken på kaffebordet. Den er grei å lage uten stekeovn og holder til mange:

Frossen jordbær-ostekake

Fremgangsmåte

Rund form, ca. 24 cm

Knus kjeksen og dryss ca. halvparten i en smurt kakeform. Skill eggene, og visp plommene med ost, vaniljesukker og melis til det er kremaktig. Riv skallet av appelsinen og bland det i. Visp eggehvitene stive og kremfløten til krem. Bland osteblandingen med eggehviter og krem. Mos jordbærene med litt melis og likør eller konjakk. Hell halvparten av kremblandingen i formen og smør på jorbærmosen. Ha på resten av kremen og til slutt resten av kjekssmulene. Dekk til formen og sett den i fryseren minst 4 timer. La den stå i kjøleskapet et par timer før servering og la den siden stå fremme litt.
Pynt med friske jordbær. Kaken kan med fordel tas med på piknik rett fra fryseren.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Fotograf: Alf Börjesson
Kilde: TINE Kjøkken

Forsiden akkurat nå

Til toppen