Hvit høstvin

Hvit høstvin

Denne hvitvinen er ikke bare et veldig godt kjøp, den er økologisk framstilt og passer godt til høstlige retter.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Dreissigacker Organic Silvaner Alte Reben 2012 (5708) er fyldig med fin moden frukt, bra syre og stofflighet samt fine grønne toner.

Også alene

Et funn til så vel småretter med sopp, høstens grønnsaker og retter med kylling som til koldtbord. Men også når du bare skal ha et glass hvitvin. Om høsten vil vi gjerne ha litt mer fylde i hvitvinsglasset enn når formålet bare er å leske.

Den er dessuten laget av en drue som ikke er så vanlig når tysk hvitvin er tema. Silvaner er imidlertid godt utbredt i deler av Tyskland, særlig Franken, men vår vin kommer fra Rheinhessen, litt lengre nord. Den har klare trekk av barskog, har god syre og fylde.

Gamle vinstokker

Druene kommer fra godt voksne vinstokker som bidrar med mer karakter i dette prissegmentet.

Den gunstige prisen til tross er den laget som en mer eksklusiv vin med manuell plukking og utvelgelse samt gjæring med druenes egen gjær.

Les mer om produsenten her

2012 er dessuten en super årgang med god frukt, syre og lav alkohol. Denne holder fornuftige 12,5 prosent.

Les mer om 2012

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Dreissigacker Organic Silvaner Alte Reben 2012

Produsent:
Dreissigacker
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Rheinhessen
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
5708
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen