Dagens rett
Aubergineruller fylt med marinert kalkunfilet og feta er topp som smårett, forrett eller del av festbordet

Aubergineruller fylt med marinert kalkunfilet og feta er topp som smårett, forrett eller del av festbordet

De er enkle å lykkes med og raske å lage. Du kan fint bytte ut kalkun med rester av alle typer kjøtt.
27 Desember 2023 - 01:00

Aubergine er en av de mer mettende grønnsakene som ofte erstatter kjøtt. Her har vi imidlertid inkludert litt kjøtt for å skape etter fylde og smak, men de kan fint lages vegetarisk med eksempelvis bønner i stedet for kjøtt.

Grillet aubergine fylt med hvitløk- og rosmarinmarinert kalkunfilet og feta

Grillet aubergine fylt med hvitløk- og rosmarinmarinert kalkunfilet og feta

Fremgangsmåte

  1. Start med å marinere kalkunfiletene:
  2. Bland ingrediensene til marinaden. Skjær kalkunfiletene i terninger og legg dem i marinaden i 15 minutter.
  3. Fylt aubergine: Fetaost, persille, chili, sitronsaft og hvitløk moses sammen. Smak til med salt og pepper.
  4. Del auberginen i 8 tynne skiver, pensle med olje og stek dem på hver side på grillen eller i panne i 3-5 minutter.
  5. Skjær kalkunfiletene i terninger og stek dem raskt i smør i maks. 3 minutter.
  6. Fordel kalkunbitene og fetaostblandingen på aubergineskivene og rull dem fast sammen. Fest evt med tannstikker (uten smak).
  7. Dryss over sesamfrø.
  8. Server auberginerullene som forrett eller som del av et koldtbord.

Lekre oppskrifter med kalkun

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her