Jonas B. Gundersen stengt

Mandals mest kjente utested er nå historie.

Dørene er stengt, og selskapet Brødrene Tobiassen AS, som har drevet restauranten Jonas B. Gundersen i Mandal, har i dag, mandag meldt oppbud av selskapet til skifteretten i Kristiansand. Dette melder l-a.no.

Ingen vei utenom
Daglig leder Thorbjørn Tobiassen beklager restaurantens skjebne, men den økonomiske situasjonen for selskapet levner ingen annen utvei.

Tobiassen har gjennom selskapet Brødrene Tobiassen AS drevet Jonas B. Gundersen i Mandal siden han sammen med sin bror Otto overtok restauranten sommeren 2007. De ansatte ved bedriften ble orientert om konkursen på et personalmøte mandag ettermiddag.

Økt konkurranse
Tobiassen sier i en pressemelding at selskapet erkjenner at de kom inn i bransjen på et lite gunstig tidspunkt, og at de generelt har slitt med å nå de økonomiske målene som var nødvendige for å lykkes. Store investeringer og et høyt kostnadsnivå, kombinert med en betydelig forsterket konkurransesituasjon i markedet i Mandal, nevnes også som en medvirkende årsak.

- Finanskrisen har heller ikke akkurat «hjulpet» oss det siste halvannet året. Og i ettertid må jeg vel innse at jeg nok hadde for lite kjennskap til restaurantbransjen da jeg kom fra eiendomsbransjen i 2007, sier Tobiassen i meldingen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen