Jordskokkpure med røkt laks og blåskjellsaus

Litt røkt laks og noen blåskjell, og du er godt i gang med dagens middag. Eksklusiv mat til en relativt rimelig penge. Og med råvarenes umiskjennelige pust av sjø og salt innbys vi til å prøve en spennende muscatvin fra Alsace.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Jordskokkpure med røkt laks og blåskjellsaus

Fremgangsmåte

Kutt jordskokker og poteter i skiver, sautér alle grønnsakene i oljen. Tilsett vesken og kok til alt er mørt. Kjøres til pure i en kjøkkenmaskin og smak til med salt og pepper.

Sausen:
Stek alle grønnsakene i en stor kjele uten at de blir brune. Tilsett hvitvinen og la den koke litt før en har i blåskjellene. Legg på et lokk og la det hele koke i 5 min. Rist litt på kjelen.

Ta ut blåskjellene og kok inn kraften til det halve, ha så i resten av vesken og kok inn til en fin smak. Smak til med salt og pepper, og jevn den med maizena hvis det er nødvendig. Rens blåskjellene og vend de i litt av sausen når den er klar.
 
Varm suppetallerker, legg i laksen, ha på den varme pureen, godt med saus og blåskjell. Pynt litt med frisk dill.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere spennende retter fra havets spiskammer

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok .

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen