JULEMAT: Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Julemat
(Bilde: svetlana kolpakova)

Leverpostei er super tapasmat

 

 

Leverpostei med tranebærgele

Fremgangsmåte

Tranebærgele/aspic:
Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Klem ut vannet og rør ut gelatinen i litt kokende vann. Bland med juice og buljong.  Hell i en form slik at tykkelsen blir maks 1 cm. Sett til avkjøling og stivning. Stikk ut rundinger.

Stikk ut rundinger av loffen/brødet med samme diameter som for geleen. 

Kjør valgt type postei med rømme i forholdet 3:1. Smak evt til med salt og pepper. Ha i en sprøytepose. 

Sprøy litt postei på de halvparten av brødrundingene. Legg gele på toppen. Legg en runding oppå. Sprøyt så en fin topp oppå de små sandwichene. Pynt med tranebærsyltetøy, urter og spirer/blader.

Slik lager du enkelt din egen leverpostei

Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten

Klassiske retter til tapas finner du her

Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene

Her får du svært så praktiske kokketips

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: svetlana kolpakova

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen