DAGENS RETT: Kalkun kan også serveres på denne måten
Dagens rett

Kalkun kan også serveres på denne måten

Når den milde kalkunsmaken pakkes inn i karri og kokos, og alt serveres i en gryte, har du en perfekt rett til koldtbordet eller hovedrett om du har mange til bords.

Til dagens middag bruker du vakuumpakket kalkunfilet. Men denne retten er super også som tillegg til nyttårskalkunen eller å lages dagen etter av restene etter festen. 

Slik lager du nyttårskalkunen

Det finnes enda flere måter å bruke kalkunkjøtt på 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Kalkungryte med karri og kokos

Fremgangsmåte

Skjær kalkunfileten først i skiver og så i strimler.

Stek strimlene gylne i smøret og dryss over paprikapulver. Tilsett hvitløk, kokosmelk og karripasta. Senk varmen og la det hele småkoke i ca. 8-10 minutter.

Fres grønnsaker og sopp raskt i litt olje og tilsett dem så i gryten. Smak til med litt limesaft, salt og pepper.

Dryss over frisk koriander og server med jasminris ved siden av.

Tips1: Om du bruker rester av ferdigstekt kalkun, må du korte ned på den første varmebehandlingen slik at ikke kjøttet tørker helt ut. Men ellers kan du følge oppskriften.

Tips2: Du kan godt bruke kyllingfilet i stedet for kalkun.

 Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Husker du ikke hvordan du helstekte kalkunen finner du alt du trenger her. Bare følg vår oppskrifter  og du får suksess.

Slik steker du kalkunen perfekt

Kalkunstuffing

Brun julesaus til kalkunen

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen