Dagens rett

Karrimarinert kylling

Smaksrike kyllingretter får ene og alene ved å sette til den smaken du selv ønsker. Kyllingen i seg selv er nemlig temmelig nøytral. I dag er det karri som er den bærende smakssetteren. Alt i alt ber denne retten om en vin med kraft og saftighet. Og det finner vi selvsagt i dagens drikkeforslag.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Karrimarinert kylling

Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til karrimarinaden i en plastpose og legg i kyllingfiletene. Gni filetene inn i krydderet, press ut luften av posen og knytt den. La kjøttet marinere i et par timer eller natten over. Lengre marineringstid betyr mer smak på kjøttet. Stek filetene i ca. 3 minutter på hver side. Server med ananassalat og ris.

Dekk salatbollen med hele salatblader. Skjær ananas, agurk og mango i terninger. Skjær vårløk i ringer.

Ta ut frøene og finhakk chilipepperen. Bland resten av ingrediensene til dressingen i en bolle og rør til sukkeret er løst opp. Hell dressingen over salaten.

I Burma, hvor retten kommer fra, bruker de også litt rekepasta i dressingen, men det er vanskelig å få tak i her i Norge.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen