Ukens drink

Fiery mule

Kickstart helgen med denne herlige vodkadrinken
Foto: (Oslo Håndverksdestilleri)

Kickstart helgen med denne herlige vodkadrinken

Det er ikke hvilken som helst vodka som er brukt, derimot Norwegian Mood med smak av norsk bjørk som nå er i basisutvalget.
05 Mai 2023 - 12:00

Det er kanskje litt slemt å snakke om bjørkevodka nå som "alle" sliter med pollenallergi. Men jeg har aldri hørt om at noen har fått reaksjon på denne - allergenene er nok i stor grad dempet gjennom den høye temperaturen under destillasjonen. Dessuten er det bjørkeblader som er brukt, ikke raklene hvor pollenet sitter. 

Sannsynligheten er derfor minimal for at noen skal reagere på Norwegian Mood Birch Vodka som er å finne i de 60 største polutsalgene fra nå.

Det er imidlertid ikke bare bjørk som gir smak til denne unike vodkaen. Også mjødurt og hylleblomst bidrar med fylde og aroma. 

Denne vodkaen er så smaksrik at den fint kan nytes alene, men også at den tåler så kraftige smakselementer som i denne ekstra fyrige taken på en mule. 

Fiery mule drinkoppskrift

Fiery mule drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fyll et høyt glass med is.
  2. Hell over vodka, sirup og ferskpresset sitronsaft.
  3. Fyll opp med ingefærøl og rør.
  4. Pynt med rød chili.

Fiery sirup:  

  1. Kok opp vann og sukker, rør til sukkeret er oppløst.
  2. Ha oppi fryste mangobiter, oppkuttede røde chilier og ferskraspet ingefær.
  3. La trekke på lav varme i ca. 30 min.
  4. Avkjøl og hell gjennom en sil over i en rengjort flaske med tett kork.

Tips: Hvis mye væske fordamper, kan dumed fordel helle oppi litt mer vann mot slutten.

Råvare:
Norwegian Mood Birch Vodka

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her