Dagens rett

Kjøttboller i tomatsaus

Dagens anbefaling har lammekjøtt som råvare. Om det ikke er mors kjøttboller vi her gir deg oppskriften på, er vi likevel sikker på at de ikke står tilbake i kvalitet. Og hva synes du om en flott tysk hvitvin som tilbehør i glasset?

Kjøttboller i tomatsaus

Antall porsjoner

4-6

Ingredienser

1 kg malt lammekjøtt
3 ss strøkavring
salt
pepper
2 båter hvitløk
½ ts revetmuskat
2 egg
5 ss hvetemel krydret med salt og pepper
½ dl olivenolje
1 løk
1 grønn paprika
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
1 glass tørr hvitvin/vann
4 dl hønsebuljong
1 ss hakket persille

Fremgangsmåte

Arbeid sammen lammekjøtt og strøkavring i en bolle og tilsett salt, pepper, en båt knust hvitløk, revet muskat og egg. Form massen til små kjøttboller og rull dem i det krydrede melet.

Varm olje i en jernpanne og brun kjøttbollene. Ha i resten av hvitløken, tomatene, tomatpureen, vinen og buljongen. Rør om. Legg over lokk og la retten småkoke i 30 minutter.

Smak til og rør inn persille. Sausen kan eventuelt "rundes av" med litt sukker.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

//]]]]>
]]>
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen