Klart for kokke-NM

Norgesmesterskapet i Kokkekunst 2001 arrangeres i Ålesund for 12. gang den 29.-31. august. Også i 2001 er rammen rundt mesterskapet Ålesund by og Sunnmørshallen.

NM i Kokkekunst er det mest prestisjefylte nasjonale mesterskap for kokker, og flere norgesmestere har oppnådd stor berømmelse, også internasjonalt.

Parallelt med NM i Kokkekunst arrangeres Den Norske Matfestivalen i Ålesund, andre NM konkurranser og fagmesse. Det blir et bredt fagmiljø og mange arrangementer i matgledens tegn. Du vil sitte igjen med både ny lærdom, inspirasjon og nye venner.

NM-arrangør er Kokkenes Mesterlaug Møre og Romsdal i samarbeid med Norges Kokkemesteres Landsforening. Mesterskapet er et riksdekkende arrangement med storkjøkkenmarkedet som målgruppe. Formålet med mesterskapet er dels å kåre en norgesmester i kokkekunst og dels å høyne det gastronomiske nivået i Norge med basis i norske råvarer. I år er det uer og blåskjell som er råvarene for hovedretten i den treretters menyen til 12 personer som hver semifinalist skal lage for åpen scene i Ålesund.

Fredag 31. august er det den alltid spennende finalen som bivånes av et stort antall bransjefolk. Det hele foregår i Sunnmørshallen i Ålesund hvor det også er fagmesse og andre aktiviteter og mesterskap på agendaen.

Her er listen over de tolv semifinalistene som er plukket ut blant de innsendte forslagene fra kokker fra hele landet, og om skal koke om kapp i årets NM i kokkekunst:

Bård Greni Karlsen - Gastronomisk Institutt, Oslo
Ole-Erik Løkken - Bølgen & Moi, Høvik
Øystein Vallestad - Næss Neptun Restauranter AS, Bergen
Kjetil Viken - Sundvolden Hotel, Krokkleiva
Trond Svendgård - Gastronomisk Institutt, Oslo
Lars Erik Vesterdal - Bølgen & Moi Briskeby, Oslo
Frank Halvorsen - Holmenkollen Park Hotel, 5 stuer, Oslo
Frode Alræk - Oro Restaurant, Oslo
Gunnar Hvarnes - Bølgen & Moi Briskeby, Oslo
Willy Solvang - Walaker Hotell, Solvorn
Arild Vollan - Backlund Restaurant, Levanger
Ronny Olsbø - Holmenkollen Restauranter, Oslo

Årets semifinalister er valgt ut av en egen hemmelig og ikke minst uavhengig jury på bakgrunn av innsendte menyforslag. Juryen har gjort vurderingen av innsendte menyer uten å kjenne kandidatens identitet.

Årets jury består av:
- Håvard Ravn Larsen, matfaglig konsulent, Bama-Gruppen, Oslo
- Eyvind Hellstrøm, Bagatelle, Oslo
- Jan Kåre Johansen, opplæringskonsulent, Opplæringskontoret i hotell- og restaurantfag, Steinkjer
- Sigve Skretting, daglig leder, Gladmat/Buffet, Stavanger
- Jan Arne Hove, daglig leder, Hove kafe og catering AS, Ålesund.

Mer om festivalen finner du her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen