Klart for NM i yrkesfag

Mestere innen sjømat og kjøttskjæring skal kåres.

Yrkes-NM arrangeres på Lillehammer mellom 18. og 21. oktober. Der skal det blant annet kåres mestere innen sjømat og kjøttskjæring.

Vinnerne kvalifiserer seg til Yrkeslandslaget, og får delta i de internasjonale konkurransene EuroSkills Competition (EM) og WorldSkills Competition (VM).

I dag, mandag, åpnes mesterskapet av NHO-sjef John G. Bernander. Kronprinsesse Mette-Marit vil også være til stede. Konkurransene avholdes i Kristins Hall, Håkons Hall og på Mesna og Vargstad videregående skole.

Premieutdelingen skjer torsdag ved kunnskapsminister Kristin Halvorsen.
- NM er med på å fremme yrkesfagene og vise hvor viktig de ulike yrkesfagene er for samfunnet. Skolekonkurranser gjør læringen mer attraktiv, yrkesnær og relevant, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway.

Klassen for sjømat har fem deltakere, mens det samme antallet finalister skal konkurrere om tittelen innen kjøttskjæring.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Den nordvestre delen av Spania byr på en rekke kjente og mindre kjente vinskatter

Selv om Galicia totalt sett utgjør en liten flik av Spanias enorme vinmarksareal, er det et av landets aller mest spennende områder, som det aldri slutter å komme positive overraskelser fra. Særlig i form av viner som er veldig godt tilpasset markedets behov for moderat alkohol og gunstige priser. Les hele saken

Til toppen