Klassisk til lavpris

Ukens utvalgte er en vin vi aldri slutter å forundre oss over. Ikke fordi den forandrer seg mye fra den ene årgangen til den andre, nei heller tvert i mot fordi den er så stabil og alltid leverer utrolig god kvalitet for de fattige 76 kronene den koster.

Cambriz Bairrada fra Portugals største vinhus Sogrape (de lager også Mateus) er nå kommet i ny årgang ,1997, og prisen er fortsatt like lav. For Cambriz (varenr. 11149, kr 76, basis) er en beskjeden vin der den står oppført i prislisten som en av de rimeligste røde portugiserne. Likevel er den av sjelden god kvalitet i dette prisskiktet. Selv i portugisisk sammenheng.

I motsetning til mange rimelige brødre er den utrolig ren i frukten, nesten elegant. Bærpreget er fint med innslag av krydder, smaken er saftig med fin friskhet og avslutningen er krydret med tydelige tanniner. En flott og fleksibel matvin når budsjettet er stramt. Drikk den til kjøttretter med svin, kalv eller okse.

Bairrada er synonymt med druen baga som kun dyrkes i dette området sør for Douro-dalen i Portugal. Baga er en tykkhudet liten drue som i den kalkholdige leirjorden gir tanninrike viner med høy syre og gode lagringsegenskaper. De store bagavinene trenger mange år på å vise sine beste sider.

En så billig vin som Cambriz (90 prosent baga) er imidlertid skapt for å drikkes ung mens den har det litt rå bærpreget i behold. Men denne utgaven tåler også å lagres ett til to år. Så du kaster ikke penger ut av vinduet ved å kjøpe

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Telenor Link til byr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen