Knallkjøp fra Bordeaux i taxfree-hyllene

Disse to vinene fra taxfree-hyllene er to perler som er en reise verd.

I hvert fall når vi tar prisen i betraktning. For Ch. du Glana 2005 til kroner 165 er rett og slett en fantastisk god pris. Jeg har ikke funnet den rimeligere enn 200 kroner noen steder.

I godt sleskap
Selv om Glana ikke tilhører de høyest klassifiserte slottene innen appellasjonen St. Julien, for øvrig den minste i Médoc , er det velrenommert og bærer tilleggbetegnelsen Cru Bourgeois Supérieur. Det skyldes nok at deler av vinmarkene ble kjøpt av naboen Ch. Lagrange med 3. cru-rang, på midten av forrige århundre. Øvrige naboer er berømtheter som Ducru Beaucaillou, Beychevelle og Léoville-Barton.

Og kvaliteten er der i form av et flott jordsmonnspreg, nydelig saftighet, bra fylde og fin mykhet. En deilig bordeaux for de neste 7-8 årene (88 p).

Fantastiske 2005
Ch. Camensac 2005 byr på mer trøkk og fasthet for kroner 249, strålende Médoc-karakter med veldig godt solbærpreg og innslag av cedertre. Den er imidlertid fortsatt ganske så lukket og tjener på å dekanteres i dag, eller legges til side noen år. Tåler minst 15 år (91 p).

Camensac er klassifisert som 5. grand cru etter 1855-skalaen og tilhører underområdet Haut-Médoc. Slottet ligger på grensen til St. Julien og har derfor mange av de samme karakteristikaene til denne appellasjonen. Slottet har ikke alltid levd opp til forventingene, men er nå i en veldig god stim. Og med så fantastisk materiale som i 2005, kan det nesten ikke gå galt. Eieren er nå den samme som står bak Chasse-Spleen, og det er derfor all grunn til å forvente mer fra denne kanten.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen