Knivskarp konkurranse i NM i østersåpning

Landets dyktigste østersåpner kåres søndag 7. juni under Oslo Race Week. Bli med på festen du også!
Redaksjonen
04 Juni 2009 - 21:00

Nå braker det løs igjen for Norges beste østersåpnere og medbragt heiagjeng.
 
Årets NM i østersåpning blir forsommerens kjempefest under Oslo Race Week på Aker Brygge.
 
Deltakerene trakterer sylskarpe kniver i det de kjemper om heder og ære i Norges tøffeste mesterskap.
 
Høy stemning og intens konkurranse med et stort og heiende publikum er hovedingrediensene for årets NM som arrangeres av Apéritif.
 
Tid: søndag 7. juni klokken 14 - 16
Sted: Stranden, Aker Brygge (ved Herbern Marina)
 
NM i østersåpning under Oslo Race Week
Aker Brygge blir en syndende gryte av aktiviteter de to første ukene i juni med flere store regattaer, stupeoppvisning, utstillinger, konkurranser og mye, mye mer.
 
Selve NM i østersåpning finner sted på scenen foran Herbern Marina som er hovedkvarter for arrangementene som skjer under Oslo Race Weeks to uker lange program.
 
Har du ikke meldt deg på ennå, er det fortsatt ikke for sent!
 
 

Hva:

NM i østersåpning 2009

Når:

Søndag 7. juni klokken 14.00
(registrering fra kl 12.00)

Hvor:

Stranden, Aker Brygge (scene ved Herbern Marina)

Hvem:

Du som arbeider med sjømat profesjonelt

Hvorfor:

Vinneren vil representere Norge under årets VM
- 55th Galway International Oyster Festival,
Irland 27. - 29. september.

Norge i verdenstoppen
Norge har en fantastisk historie å se tilbake på i VM i østersåpning.
 
To verdensmestere de siste fem årene (Ola Nilsson og Øystein Reinsborg), og mange topplasseringer før det, gjør at Norge stiller som en av favorittene.

Åpning av østers er en krevende sport. Ikke bare klarte fjorårets norgesmester Heini Petersen, frilanskokk, å åpne 30 østers på 2 minutter og 29 sekunder, de var dessuten så å si perfekt åpnet.
 
Hvilket betyr at innmaten ikke var skadet, at det ikke var skallrester eller andre uvedkommende elementer i skjellene og ikke minst at de var anrettet på en elegant måte.
 
Det er heller ingen hvilke som helst østers deltakerene får bryne seg på. I denne konkurransen bruker vi norske flatøsters av ypperste kvalitet fra Bømlo.
 

I år blir det kanskje din tur?
 
Enestående premier
Vinneren får anledningen til å forsvare Norges ære i verdensmesterskapet i Galway, Irland, i slutten av september.
jobber du med østers til vanlig skal du ikke nøle med å melde deg på dette spennende arrangementet.
 
Er du kanskje bare nysgjerrig på hvordan denne konkurransen går av stabelen?
 
Møt opp på Stranden, Aker Brygge søndag 7. juni klokken 14 for en unik opplevelse!
 
NM i østersåpning 2009 arrangeres av Apéritif i samarbeid med Eksportutvalget for Fisk, Red & White og Omega Norge.

 
Foto: Atle Kildahl Torp, Roger Kolbu, Thor Brødreskift

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her