Her får du smake alt fra petit chablis til sjelden grand cru på magnumflaske

Vinkurs i Oslo 11. juni

(MarkSwallow)

Her får du smake alt fra petit chablis til sjelden grand cru på magnumflaske

Denne junikvelden får du blant annet smake en helt unik grand cru chablis fra magnumflaske. Det blir bare denne ene sjansen, så la den ikke gå fra deg.

Chablis er en av Frankrikes eldste vinområder og gir i dag en av verdens mest ettertraktede vinstil.

Nordmenn er dessuten verdens fremste chabliselskere, og det er det vi skal feire denne kvelden.

Det som gjør vinene her i fra så unike er det helt spesielle jordsmonnet kjent som kimmeridge, som inneholder store mengder østersfossiler. Dette gir Chablis' viner den karakteristiske mineralske smaken. 

Les mer om det som kjennetegner Chablis' jordsmonn her

  Foto: kodachrome25

La Chablisienne ble grunnlagt som et kooperativ av druedyrkere i Chablis i 1923. De ville skille seg ut, og satte derfor som krav at alle bøndene skulle levere ugjæret druemost isteden for hele druer. Dette gjør det lettere å skille de enkelte vinmarkene og sikre den beste kvaliteten. La Chablisienne er flere ganger kåret til verdens beste vin-kooperativ. 

Hervé Tucki

Denne sommerkvelden får vi besøk av La Chablisiennes nærmest legendariske ambassadør, Hervé Tucki. Etter å ha nærmest vokst opp i vinhuset, tok han over etter sin far som direktør. Han har også hatt ansvar for hovedvinlagret, men i dag reiser han verden rundt for å snakke om Chablis og La Chablisienne. Han er også svært involvert i vinlagingen. 

På denne spennende smakingen får du teste alt fra husets Petit Chablis, en favoritt hos mange, til mer lagringsdyktige og strålende mineralske Premier Cru-er og Grand Cru-er.

Her kan du se hva Aperitif mener om vinene til La Chablisienne

Kvelden avsluttes på best tenkelige måte med Chablis Grand Cru Château Grenouilles 2012 Magnum som ikke er tilgjengelig på polet. La Chablisienne eier siden 2003 i alt 7,2 hektar av Grenouilles totalt 9,37 hektar. Og Château Grenouilles er navnet på vinen som lages av druer fra de eldste vinstokkene. Grenouilles er derfor er ganske sjelden grand cru, og Château Grenouilles er ekstremt sjelden - og i magnum enda sjeldnere.

Dette er trolig den eneste muligheten du får til å smake denne vinen.

Denne grand cru-en er en sørvest vendt,  og alle druene her i fra er håndplukket og nøye selektert. Denne legendariske vinen viser Chablis' ekte og eksepsjonelle lagringspotensial. Du kan bare glede deg.

 

Kommende kurs

Til toppen