Konkurshopp uten svarte penger

Nye regler gir færre svarte penger, men flere konkurser i Sverige.

Mens det totale antallet konkurser gikk ned i Sverige, økte tallet i hotell- og restaurantbransjen med 14 prosent, skriver di.se. 474 hoteller og restauranter måtte stenge dørene for godt.

I januar i fjor innførte Sverige strengere regler for bokføring for å gjøre det vanskeligere å holde inntekter skjult. Nå tyder mye på at det nettopp var de svarte pengene som holdt liv i bransjen.

- Jeg kan bare se én forklaring på konkursene, og det er at kasseregistreringen virker. Det synes jeg på en måte er en positiv ting med konkursene, sier Eva Östling Ollén, direktør i Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare.

Omsetningen i bransjen steg i fjor, fordi hver krone nå regnes, ifølge Ollén.

Her hjemme har det ikke vært tilsvarende økning i antall konkurser i restaurantbransjen i fjor. Regnskapslovene og forskriftene har også vært uendret de siste årene, skriver E24.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Event Cocktailkurs i Oslo

Lær å mikse de lekreste drinker av proffe cocktailbartendere

Det å lage drinker er lett. Det å lage gode drinker derimot, er en kunst! Heldigvis kan kunsten læres og det gjennom de dyktige bartenderne hos Flyttbar. Ta med familien og venner og lær å lage cocktails som proffene denne høsten. Les hele saken

Til toppen