Kosevin fra Portugal

Innimellom har du bare lyst å drikke vin som ikke nødvendigvis må ha mat ved siden av. En vin som er rund, myk og saftig og ikke så lite godteriaktig. Akkurat slik er ukens vin.

Nå kan du få Ukens vin som e-post . Tjenesten er gratis. Se nederst i denne artikkelen for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

DFJ Merlot & Touriga Franca 2002 (20109) oser av bærparfyme. Det er som å stikke nesa nedi en krukke med nyrørt skogsbærsyltetøy. Masser av søte mørke bær og sjokolade. Smaken byr på det samme og all godisen backes godt opp av fine syrer. Ettersmaken er lang med innslag av anis. En vin som er veldig lett å like og som heller ikke krever noe mer enn akkurat det.

En skikkelig kosevin med andre ord som er mye hyggeligere å servere enn de evinnelige boksene de fleste kommer trekkende når de skal by på et glass vin. Det er helt uproblematisk å sette korken i denne vinen hvis flasken ikke tømmes og spare resten til en annen dag. Forringelsen er minimal. Men faren er vel stor for at den faller så til de grader i smak at det ikke blir en dråpe igjen.

Selvsagt kan du drikke denne vinen til mat. En krydret pastarett eller annen godt krydret mat passer veldig godt.

Produsenten er DFJ Vinhos som har hatt stor suksess i Norge på grunn av sin folkelige stil og prisgunstige profil. Sist måned ble Portada Caladoc Tinta Roriz lansert og med en pris på kroner 79,90 fikk den bein å gå på. Det som kjennetegner DFJ Vinhos er blant annet av vinmakeren José Neiva er svært opptatt av å demonstrere potensialet til Portugals rikholdige spekter av druer, mer enn hundre ulike sorter dyrkes, de fleste av dem unike for dette landet. Touriga franca er et eksempel på en slike drue. Den får imidlertid sjelden opptre på egenhånd da dens rolle alltid har vært å bli blandet med blant andre touriga nacional for å lage landets vinstolthet nummer en, nemlig portvin.

Touriga franca er ettertraktet på grunn av sin intense aroma og gode frukt, ikke så kraftig og tanninrik som nacional men mer elegant. Klimaet i Estremadura hvor ukens vin kommer fra er annerledes enn i Douro hvor portvinsdruene dyrkes. Nærheten til havet gir en lettere stil enn i det varme innlandsklimaet i Douro. Mens touriga francas rolle i en portvin er å fylle ut aromabildet, er rollen i ukens vin å backe opp merlot som gir veldig bløte og syltetøyaktige viner i denne delen av Europa.

DFJ Vinhos' hovedsete er i Ribatejo nord for Lisboa, men druene til de mange vinene i porteføljen kommer fra hele landet. Både ukens vin og Portada kommer altså fra Estremadura som ligger mellom Atlanterhavskysten og Ribatejo og har en vinhistorie uten mye stolthet siden området var mest kjent som leverandør av store mengder skvalpevin frem til for kort tid siden. I den senere tid har mye skjedd selv om det fortsatt lages mye uinteressant vin i regionen.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatt melding.

Ukens vin som e-post er en ny spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen