Dagens rett

Krabbe naturell

Leve sesongenes herlige råvarer! Årets krabbe serveres med en frisk hvitvin til hverdagsfesten.

En av våre mest utsøkte delikatesser er igjen å finne hos fiskehandleren - breddfulle krabber venter på entusiastene i alle aldre.
 
Drikkeanbefalingen til krabben er en utsøkt vin fra Baskerland (Spania) som du kan lese mer om her .
 
Under oppskriften finner du noen gode tips til hvordan du behandler krabbe.
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Krabbe naturell

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 stk
krabbe

Fremgangsmåte

Dersom du kjøper levende krabbe så koker og renser du den på denne måten (klikk).
 
Krabben kan serveres som den er, men vi gjør det litt lettere for gjestene om vi renser litt før servering. Vi fjerner paven og gjellene og knekker klørne med en nøtteknekker.

Legg krabbehuset tilbake i skallet så krabben ser hel ut før du serverer den. Noe av sjarmen med krabbelag er jo nettopp at gjestene må jobbe litt for å finne maten.

Server krabbe naturell med loff, smør og majones. Sitronbåter på fatet og eddik og pepper på bordet. Som variasjon i tilbehøret kan du servere chilisaus til.

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Krabbe er en kulinarisk godbit. I en stor krabbe er det 150 - 200 g krabbekjøtt, vanligvis nok til én person. Krabbe kan du kjøpe levende eller ferdig kokt. Kjøper du krabbe levende eller fanger den selv, bør du koke den så fort som mulig. Kan du ikke det bør du la krabben gå i en kasse med fuktig tang eller treull og oppbevare den mørkt og kjølig uten trekk. I en slik kasse kan krabbe leve 1-2 døgn.

Koking av krabbe
Kok opp rikelig med vann og salt, 50 g salt pr liter, i et stort kokekar. Legg de levende krabbene i det fosskokende vannet, ikke for mange av gangen, da blir vannet fort avkjølt. La krabben få et raskt oppkok, deretter skal de bare trekke, det vil si holdes rett under kokepunktet. Koketiden for krabbe er 15-25 minutter. Den er ferdig kokt når de små klørne lett kan trekkes av. Ta krabben opp av kokevannet og la den ligge på ryggen til avkjøling, dette for at kraften ikke skal renne ut. Kokt krabbe bør spises nykokt eller avkjøles og oppbevares i kjøleskap. Den bør ikke oppbevares lenger enn 1 døgn før den enten spises eller fryses.

Dypfrysing av krabbe
Krabben må være nykokt og avkjølt før frysing. Den kan fryses hel, eller den renses helt og så fyll krabbekjøttet tilbake i skallet. Fyllte krabbeskall pakkes i aluminiumsfolie før frysing. Krabbekjøtt pakkes lettest i plastpose før frysing.

Tining av frossen krabbe
Krabbe bør som annen frossen mat, helst tines i kjøleskap.
 
Les om hvordan du renser krabbe her .

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen