Kraftige haler
(Bilde: zkruger)

Kraftige haler

Oksehaler kan ikke bare brukes til suppekraft men gir en av de kraftigste grytene du kan tenke deg. God mat tar tid å lage, denne helga må du stå opp tidlig for at middagen skal bli ferdig i tide. Men så er belønningen stor i form av mye god smak som akkompagneres av god vin eller øl.

Vi er ikke lenger særlig flinke til å bruke kjøttstykker med bein. Til nød fårikål, og så er det noen som fortsatt kjøper kjøttbein for å koke suppe på. Og oksehaler er de mest beinrike stykkene som finnes. Seige er de også. Men med lang koking kan de konkurrere med, og overgår gjerne også, den saftigste biff hva angår smak. Men det var det med tiden, som alle har for lite av. Litt planlegging er imidlertid alt som skal til.

Til denne retten skal kjøttet marineres over natten og deretter skal den stå i seks lange timer på ovnen. Som du forstår, veldig lettvint. Og du får masse lønn for den relativt magre innsatsen, for dette blir veldig godt.

Men du bør helst ikke ha kjøttvegring. For denne retten består mest av kjøtt og kraft som er jevnet av løk og gelatin fra beina etter den lange kokingen. Dessuten fylles huset med en fantastisk liflig duft slik at du gjennom en hel dag kan glede deg.

 

På de neste sidene finner du oppskriften på oksehaler med oliven, laurbær og gulrot og hva du skal drikke til

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen