Kraftpakke til grillmaten

En vin som skal følge vårens første grillaktiviteter må ha en del varme. Ukens vin har masser av alt. Dessuten en veldig hyggelig prislapp.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Søtladen frukt kjennetegner mange argentinske viner av druen malbec . Det gjelder også Phebus Malbec 2005 (48807) . Men oppi all sødmen har den et visst delikat preg samtidig som den har god fasthet og konsentrasjon. Og uten at den koster særlig mer.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Varm og fyldig
Perfekt til grillmat siden den tåler de litt røffe grillaromaene som utegrillingen ofte gir. Dessuten alle de til dels sterkt krydrete tilbehørene som ritualet omfatter. Varmen fra 14,5 prosent alkohol og fylden gjør at den er en god beskyttelse overfor lave maikveldstemperaturer.

Produsenten Domaine Vistalba bruker druer fra 15 år gamle vinstokker til denne vinen. Det høres kanskje ikke så mye ut, men plantene blir tidligere modne på Mendozas breddegrader enn i Europa, derfor regnes de som "godt voksne".

Håndarbeid
Druene både plukkes og sorteres for hånd hvilket kan virke luksuriøst for en såpass rimelig vin, men slik er det heldigvis fortsatt i stor grad i Argentina. Denne vinen er heller ikke fatlagret, så her får du malbecfrukten "ren og ubesudlet".

At vinen har vært "innestengt" først i tank og deretter i flaske, gjør at den både tåler og har godt av litt luft. Så om det skulle komme et vindkast under grillingen, så er det faktisk bare av det gode.

Supermalbecer
Mannen bak Vistalba er Hervé Joyaux Fabre som kommer fra en Bordeaux-négociant-familie men som ble frelst da han kom til Mendoza på 90-tallet. Han sørget for å sikre seg vinmarker med skikkelig gamle vinstokker, noen av dem var plantet så tidlig som 1908.

I etterkant har han plantet mye nytt, men det er druene han de aller eldste parsellene han bruker i sine super-malbecer som all kraften til tross, ikke koster så veldig mye mer enn standardutgaven. Men dette er ikke viner å ta med seg ut i hagen i begynnelsen av mai. Spar dem heller til du kommer innendørs.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Phebus Malbec 2005

Produsent:
Dom. Vistalba
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Argentina
Område:
Mendoza
Pris:
100,20 kr
Varenummer:
48807
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen