Dagens rett

Kremet blåskjell med spinat

Blåskjell kan du spise hele året, men det er i vinterhalvåret de er klart best. Å dampe blåskjell er svært enkelt - skjellene åpner seg nemlig når de er klare. Tre deilige franske hvitviner er dagens vinforslag.

Det lønner seg å spørre i fiskedisken om når de fikk inn skjellene, blåskjell har ganske begrenset holdbarhet, kun en uke etter at de er høstet. Du kan også be om å få lukte på skjellene. Svært viktig er det å sørge for å få dem raskt hjem til kjøleskapet, særlig om sommeren. Dessuten bør du, til tross for at blåskjellene du kjøper er både skrubbet og vasket, gi dem en rask omgang med børsten før du heller dem opp i gryta.

Blåskjell kan varieres i det uendelige til tross for at grunnprinsippet er det samme, fres løk i smør eller olje, hell på hvitvin eller vann og tilsett blåskjellene, og noen minutter senere er de klare til å nytes sammen med den deiligste kokekraft. Med dette utgangspunktet kan du lage mye spennende, mange velger derfor asiatisk vri på smakstilsetningene, eller en skikkelig hot kreolsk variant.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kremet blåskjell med spinat

Antall porsjoner

3-4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2 ss
1 pk
(200-250 g) godt og skylt grovhakket salatspinat (den spedeste typen)
3 ss
crème fraîche

Fremgangsmåte

Fres sjalottløk i smør. Tilsett selleri og fres videre før du tilsetter hvitløk. Rør rundt noen ganger. Hell over hvitvin og kok inn til mesteparten av væsken er fordampet.

Legg på blåskjellene og skru opp varmen. Rist i gryta et par ganger. Når skjellene etter noen minutter er åpne, løfter du dem ut av gryten og over i en annen. Legg et lokk over slik at de holder seg varme.

Kok opp sausen og kok den eventuelt noe inn hvis blåskjellene har avgitt mye væske, tilsett spinat og la småkoke i ett minutt før du rører inn crème fraîche. Kok opp nok en gang. Fordel blåskjellene på store tallerkener.

Server sausen i små suppeskåler ved siden av. Dryss over grovhakkete urter. Husk masse sprø baguette eller annet hvitt brød ved siden av.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen