Kupp til grillfesten

Denne rødvinen kommer til å få grillmaten til å gå unna.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Miopasso Nero d'Avola 2014 (15650) sin styrke er stor saftighet og friskhet, fin bærsødme og noe jordsmonn og fatkrydder. Dermed er den kvalifisert for en rolle som grillvin. Den har nok tanniner til å møte så vel lam som okse og nok sødme til å tåle sterke barbequesauser.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Nytes ung
Den gode saftigheten gjør at dens 13,5 prosent og sødmefylte frukt til tross oppleves frisk og leskende. Et tips er imidlertid å sørge for at den ikke blir for varm. Den smaker aller best under 15 grader.

Den er imidlertid en lite krevende vin beregnet for å nytes mens den er på sitt friskeste. Den er laget av vestre Sicilias fremste røde drue, nero d'avola, som delvis er tørket før gjæring, såkalt appassimento. Det gir en noe mer ekstraktrik vin og samtidig større alkoholpotensial. I det hele tatt, en vinstil som appellerer til norsk vinsmak.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Miopasso Nero d'Avola 2019

Produsent:
Borgo Imperiale
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Sicilia
Pris:
130,90 kr
Varenummer:
1565001
78 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen