Kveitami

Bli med i Apéritif og VGs store oppskriftskonkurranse der kveite er hovedingrediensen. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett blant de sist innsendte. Husk at førstepremien er en tur for to til Chile! Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen.

Kveitami

Fremgangsmåte

Kveita:
Del kveita opp slik at den kan rulles (enten fillet eller tynne skiver). Ha på salt og pepper og legg oppå baconskive og rull sammen. Festes med en tannpirker så den holder formen. Stekes kort i smør i pannen for å gi litt farge, så i ovnen til ferdig (kommer an på hvor tykk fisken er).
Couscousen:
Varm opp ½ boks kokosmelk og ha i finhakket sitrongress, limeblader. Smak til med fiskesaus og sitronsaft. Tilbered couscousen som beskrevet på pakken med kokosmelkblandingen i stedet for vann/buljong.
Paprikaen:
Paprikaen surres i panna, ha over en dæsj hvitvin, litt balsamico og litt sukker (smak til). La det surre til væsken er nesten fordampet.
Sausen:
Kok opp ½ boks med kokosmelk sammen med ca like mye vin og 2 ss hot mango chutney. La den redusere til ca 2/3 eller passe konsistens. Smak til med salt, pepper og evt litt chilli.

Legg opp som på bildet.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Foto: Siri Heggelund

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Dette er oppskriftskonkurransen der alle kan delta og alle kan vinne. Send oss din beste oppskrift der kveite er hovedingrediens. Ellers står du helt fritt til hva retten skal inneholde og om kveita skal kokes, stekes eller grilles. Med andre ord, alle muligheter til å bruke kreativiteten og til å komponere en deilig rett. Hvis du da ikke likeså godt låner mors gode gamle oppskrift.

Det er VG Nett og aperitif.no i samarbeid med Gastronomisk Institutt og Eksportutvalget for fisk som arrangerer oppskriftskonkurransen. En jury bestående av blant annet landlagskokker plukker ut to finalister. De møtes til kokkekamp i Oslo Spektrum under messen All verdens vin 19. september.

De skal imidlertid ikke kjempe alene. Med seg får de hver sin superkokk fra Gastronomisk Institutt. En meget kompetent jury kårer den beste kveiteoppskriften og sender dermed vinneren med følge til vingården Viña La Rosa i Chile.

Rett etter konkurransen kan publikum smake på kveita og lære hvordan de skal kombinere fisk og vin. Det er den kjente tv-kokken Ole Martin Alfsen fra Gastronomisk Institutt som serverer både kveite og vin.

Du må sende inn oppskriften din innen 1. september. Vil du sende med et bilde av retten har du alle muligheter til det. Men det er ingen betingelse for å delta.

Hver dag mens konkurransen pågår presenterer vi en av lesernes oppskrifter både på VG Nett og her på aperitif.no.

Les dette før du sender oppskriften din
VG Nett og aperitif.no forbeholder seg retten til fritt å publisere oppskriften med bilde du sender oss. Selvfølgelig med angivelse hvem som har sendt den inn og eventuell fotograf.

Her kan du sende inn din egen konkurranseoppskrift

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen