Kveite i høstfarger

Bli med i Apéritif og VGs store oppskriftskonkurranse der kveite er hovedingrediensen. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett blant de sist innsendte. Husk at førstepremien er en tur for to til Chile! Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen.
Redaksjonen
25 August 2004 - 17:12

Her kan du sende inn din egen konkurranseoppskrift

Kveite i høstfarger

Kveite i høstfarger
Ingredienser
4 porsjonsstykker kveite (fileter eller skiver)
½ sitron
evt: 8 skiver spekeskinke (eller bacon)
Rød pesto:
6-8 soltørkede tomater i olje
25 g pinjekjerner
2 fedd hvitløk
5-6 ss olivenolje
2-3 ss presset sitronsaft
salt og pepper
Tomat- og bringebærsalsa:
500 g gule cherrytomater
150-200 g friske bringebær
2 sjalottløk
4 ss bringebæreddik
4 ss olivenolje
basilikum
Basilikumsaioli:
2 fedd hvitløk
1 liten "neve" basilikumblader
½ ts salt
1 ss sitron
1 ts sennep
2 eggeplommer
1½ dl olivenolje
Potetspidd:
12-16 mandelpoteter
maldonsalt
pepper
olivenolje

Fremgangsmåte

Legg kveitestykkene i en smurt ildfast form og klem sitronsaft over dem.

Pesto:
Kjør tomater, pinjekjerne, hvitløk og olje til en glatt røre med stavmikser eller foodprosessor, og smak til med sitron, salt og pepper.

Smør pestoen over kveiteskivene. Settes ovnen ca 180 grader i 15-20 minutter. Pynt med litt basilikum før servering.

Varm tomat- og bringebærsalsa:
Skjær et kryss i hver tomat og dypp dem raskt i kokende vann. Flå dem. Ha tomatene i en liten ildfast form.

Hurtigstek strimlet sjalottløk, så den er litt myk. Bland løken med tomatene.

Lag vinaigrette av bringebæreddik og olivenolje. Hell vinaigretten over tomatene og ha på litt maldonsalt og nykvernet pepper.

Varmes i ovnen ca 5 minutter sammen med kveiteskivene (tomatene må fortsatt være hele og faste). Før servering blandes friske bringebær og hakket frisk basilikum inn i tomatene.

Basilikumsaioli:
Finmos hvitløk, salt og basilikum i morter (evt stavmikser). Rør inn sitron, sennep og eggeplommer. Oljen piskes inn i blandingen ved å helle forsiktig i en tynn stråle.
Potetspidd:
Tre små nypoteter eller mandelpoteter på bløtlagte trepinner og legg dem på et stekebrett. Pensle olje over og dryss på godt med maldonsalt og pepper. Stekes i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter til potetene er litt gyldne (kan stekes sammen med fisken, men trenger da litt lenger tid).

Server gjerne fiskeretten med et par skiver sprøstekt spekeskinke eller bacon, men det er ikke absolutt nødvendig.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Randi Sørli Røine

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik steker du nudler med kylling - pad thai
Dagens rett

Slik steker du nudler med kylling - pad thai

Nudler blir ekstra gode når de stekes med kylling som i Thailand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her