Dagens rett

Kylling Cacciatore

Denne kyllinggryten kommer du garantert til å lage igjen - og igjen
Foto: (Angelika Heine)

Denne kyllinggryten kommer du garantert til å lage igjen - og igjen

Dette er en svært enkel rett å tilberede, all den tid den for det meste lager seg selv.
14 Mai 2022 - 00:00

Du trenger en kylling, litt grønnsaker og en boks med tomater, og så er du så å si i mål. 

Cacciatore betyr jeger på italiensk og peker på at dette er en rett som kan lages av nyfanget vilt utendørs i en gryte over bålet. Men den blir altså like god med kylling fra butikken og tilberedt på kjøkkenet. 

Se våre andre retter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Kylling cacciatore

Kylling cacciatore

Fremgangsmåte

Del kyllingen i fire deler. Om den er stor, del lårene i to. Brun stykkene i olje og ta dem opp av pannen.

Skjær løk i halve ringer. Stek den myk i oljen sammen med finhakket hvitløk. Ha i tomater, hvitvin, salt, pepper, selleriterninger, oregano og laurbærblader. 

Tips:
Du kan erstatte hvitvin med kyllingkraft og litt hvitvinseddik.

Legg alt i en vid kjele med lokk og la det småputre ca. 40 minutter. Du kan også steke den i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter. Tilsett svarte oliven like før servering og server med nykokt pasta eller ris og revet parmesan i en skål ved siden av.

Lyst til å lage en annen paella 

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

At hvitvin herfra kan være så frisk og god, er en god nyhet
+
Ukens vin

At hvitvin herfra kan være så frisk og god, er en god nyhet

Om flaskeformen skremmer, lukk øynene for innsiden byr på rimelig vin med herlig karakter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne vinen til høstens kantareller
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Prøv denne vinen til høstens kantareller

I de største polutsalgene finner du nå den perfekte vin til kantarellrisotto, og med på kjøpet får du en spennende historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens beste ris til risotto kommer herfra
+

Verdens beste ris til risotto kommer herfra

Vercelli i Piemonte er selveste paradis for alle som elsker risotto. Bli med på en oppdagelsesreise blant rismarker, stjernerestauranter og dampende risottotallerkener.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
At hvitvin herfra kan være så frisk og god, er en god nyhet
+
Ukens vin

At hvitvin herfra kan være så frisk og god, er en god nyhet

Om flaskeformen skremmer, lukk øynene for innsiden byr på rimelig vin med herlig karakter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Blåskjell trives godt i sterke omgivelser - her med chili
Dagens rett
Blåskjell Red Hot Chili

Blåskjell trives godt i sterke omgivelser - her med chili

Blåskjell spiller fortsatt hovedrollen, og hvor sterk retten skal være bestemmer du selv ved hjelp av mengden chili.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En agurksalat som denne er perfekt til fisk eller kjøtt, men kan nytes som den er
Dagens rett
Agurksalat med rips rødløk og rugsprø

En agurksalat som denne er perfekt til fisk eller kjøtt, men kan nytes som den er

Så god som den norske agurken er nå, fortjener den å spille hovedrollen. Denne salaten kan gjøres enda mer mettende ved å tilsette ost, eller servere den til fisk eller kjøtt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En kremet pastarett med sei og agurk går ned på høykant
Dagens rett
Sei og pasta med kremet saus og agurk

En kremet pastarett med sei og agurk går ned på høykant

Med agurk i sausen blir denne ellers så fyldige pastaretten litt lettere og mer sommerlig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne vinen til høstens kantareller
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Prøv denne vinen til høstens kantareller

I de største polutsalgene finner du nå den perfekte vin til kantarellrisotto, og med på kjøpet får du en spennende historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her