Dagens rett

Kyllinggryte med tørket frukt

Kylling er alltid godt - og ikke minst lett. Her får du oppskrift til en fruktig rett basert på kyllinglår. Litt cognac skal også være med i denne retten, men ikke som drikkeforslag.

Lag deg en gryte til kvelds. Vi gir deg forslag til både rødt og hvitt å drikke til.

Kyllinggryte med tørket frukt

Fremgangsmåte

Dryss grovt havsalt over kyllinglårene og la dem ligge i 1 time. Skyll deretter av saltet og tørk godt med kjøkkenpapir. Fjern steinene fra dadlene og del de soltørkete tomatene i to. Legg frukten i bløt i brennevin i 2-3 timer. Varm olivenolje i en panne og tilsett løk og hvitløk. Fres sammen med kyllinglårene til de er pent lysebrune. Tilsett frukt og kyllingkraften og la det hele trekke i 30-40 minutter til lårene er gjennomstekt. Pass på at ikke sausen koker helt inn, men den skal heller ikke reduseres for lite. Smak til med salt og pepper. Dryss over frisk koriander. Server med smørdampete grønne bønner eller broccoli og ris som du tilbereder slik: Fres 2 dl langkornet ris og 1 finhakket sjalottløk i 2 ss olivenolje til løken og risen er blank. Hell over 4 dl kyllingkraft eller vann og la småkoke til væsken er absorbert. Smak til med salt og pepper. Du kan selvsagt også servere kokte poteter til.

pris pr porsjon ca kr 45-55

Foto: Alf Börjesson

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kilde:

 
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen